1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “İŞ, AİLE VE ÖZEL YAŞAMI UYUMLAŞTIRMA” SEMİNERİ
“İŞ, AİLE VE ÖZEL YAŞAMI UYUMLAŞTIRMA” SEMİNERİ

“İŞ, AİLE VE ÖZEL YAŞAMI UYUMLAŞTIRMA” SEMİNERİ

Kamu-Sen, kadın üyelerine yönelik “İş, Aile ve Özel Yaşamı Uyumlaştırma” başlıklı eğitim semineri düzenledi.

A+A-

Kamu-Sen, kadın üyelerine yönelik “İş, Aile ve Özel Yaşamı Uyumlaştırma” başlıklı eğitim semineri düzenledi.

AKM’de Psikiyatrist Mansur Beyazyürek tarafından verilen seminer öncesinde Kamu Sen Kadın Sorunları Sekreteri Ayşe Özdemirağ, Kamu Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ve Meclis Başkanı Sibel Siber birer konuşma yaptı.

Kamu Sen Kadın Sorunları Sekreteri Ayşe Özdemirağ, kadın üyelerinin iş yaşamında yaşadığı sorunlara çözüm üretmek ve kadınların iş, ev yaşamlarında farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş da, Kamu-Sen’in farklı konularda sürekli hizmet içi eğitim düzenlediğini, kadınların hak ettikleri yerlere gelmesi için her zaman çalıştıklarını belirtti.

Kadınları daha etkin yerlerde, yetkili organlarda görmek istediklerini dile getiren Özkardaş, bunun aynı zamanda sosyal devlet olmanın da gereği olduğunu söyledi.

Özkardaş, Kıbrıs’ta iki halkın barış içerisinde eşit haklarla yaşayabileceği bir çözüm arzuladıklarını kaydederek, bugünkü şartlarının buna uygun olduğunu da ifade etti.

Özkardaş, hükümetle ilgili de eleştirilerde bulunarak, “Düne kadar göç yasası, gıda güvenliği, hayat pahalılığı gibi konularda bizimle sokakta mücadele edenler şimdi hallerinden memnun görünüyorlar” dedi.

GÜRPINAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar ise, kadının çalışma yaşamında daha geniş yer alması için bakanlık olarak hayata geçirdikleri projeleri anlattı.

Gürpınar,  Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi oluşturmak için çalışmaların hemen hemen tamamlandığını da söyledi.

Ülkede iş gücüne katılım oranının genelde yüzde 49 iken kadının katılımının yüzde 30 olmasının çok olumsuz bir durum olduğunu belirten Gürpınar, kadına şiddet ve istismarın önlenebilmesi için de danışma merkezinin ve kadın sığınma evlerinin yasal ve kurumsal altyapılarını hazırlamaya çalıştıklarını belirtti.

Gürpınar, engelli ebeveynlerin yaşadıkları zorlukları hafifletebilmek için de “engelli yaşam evi projesi” konusunda projelendirme safhasında olduklarını da vurgulayarak, tüm bunların iyi noktalara getirilebilmesi için sadece kadının değil erkeğin de eğitilmesi gerektiğini kaydetti.

Gürpınar, gıda güvenliğiyle ilgili yasa tasarısının meclise sunulduğunu ve ivediliğinin alındığını ekledi.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber ise,  bir haftadır kadınlar konusunda konuşmalar yapıldığını ve ortaya çıkan ortak noktanın kadının iş, aile ve özelini uyumlaştırmakta zorluk yaşaması olduğunu belirtti.

Kadınların bunu tek başına başarmasının zor olduğunu, bu konuda devlete de etkin görevler düştüğünü belirten Siber, ülke nüfusunun pilot uygulama yapılacak kadar az olduğunu ve bu hedeflere kolayca ulaşılması gerektiğini söyledi.

5 yıl önce ülkesi için endişelenen, politikada etkin olmaya çalışan bir kadınken; şu an eleştirel değil icraat beklenen taraftaki bir kadın olarak çok ağır bir yük taşıdığını ifade eden Siber, gıda ve hal yasa tasarılarının da bir an önce yasallaşması için çalıştıklarını ekledi.

TAK

 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.