1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞ DÜNYASINA YÖNELİK ENNEAGRAM EĞİTİMİ VERİLDİ
İŞ DÜNYASINA YÖNELİK ENNEAGRAM EĞİTİMİ VERİLDİ

İŞ DÜNYASINA YÖNELİK ENNEAGRAM EĞİTİMİ VERİLDİ

İş dünyasına yönelik Enneagram eğitimi verildi.

A+A-

İş dünyasına yönelik Enneagram eğitimi verildi.

Sosyal Gelişim Merkezi, Kişisel ve Kurumsal Eğitim Uzmanı Ahmet Akın tarafından işletmelere kendilerini geliştirmeleri amacıyla verilen eğitim, saat 14:30’da Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nda yer aldı.

Akın yaptığı sunumda Ericson Coaching İnternational’ın Kıbrıs temsilcisi aynı zamanda Leadrship Management International’ın ‘etkili bireysel verimlilik’ eğitimlerini veren Sosyal Gelişim Merkezi’ni 2009 yılında kurduklarını belirterek, o günden bugüne büyük firmalara profesyonel koçluk eğitimi vermekte olduklarını kaydetti.

Enneagram sisteminin adının Yunnanca’dan geldiğini belirten Akın, söz konusu sistemin 2500 yıl öncesi Pisgor zamanında bulunan spiritüel bir öğreti sistemi olduğunu söyledi.

Enneagram’ın dairesel düzenek üzerinde bulunan 9 noktanın kesişmesi olduğunu ifade eden Akın, sözkonusu sistemin 80 ile 90’lı yıllarda Amerika Birleşik Devletleri iş dünyasında kullanılmaya başladığını kaydetti.

Sistemin; insanın zayıf ve güçlü yönlerini bulmalarını saptadığını ve normal yaşamda farkında olmayan insanın bunu farketmesi ve bu alanları daha da güçlendirmesini sağladığını vurguladı.

2013 yılında dünya geneli 72 global kuruluşun kullanmakta olduğu sistemin iş dünyasında kullanılan alanlarını ise şöyle sıraladı:

“İletişim; kişisel gelişim; duygusal zeka; liderlik tarzları ve yönetimi; satış, pazarlama ve kurumsal imaj; kurumsal kültür; etkili geri bildirim; çalışan performansı ve konumlandırma; kriz, stres, çatışma yöntemleri ve karar verme mekanizmaları ile işe alım.”

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.