1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞ İNSANLARIYLA BULUŞMA TOPLANTILARI
İŞ İNSANLARIYLA BULUŞMA TOPLANTILARI

İŞ İNSANLARIYLA BULUŞMA TOPLANTILARI

KTTO’dan yapılan açıklamaya göre,

A+A-

 

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın (KTTO) farklı bölgelerde iş insanlarıyla buluşma toplantıları sürüyor.

KTTO’dan yapılan açıklamaya göre,  Fikri Toros başkanlığındaki oda yönetim kurulu üyeleri, önceki gün “Güzelyurt Bölgesi KTTO Üyeleri ve İş İnsanları Buluşması” adı altında Güzelyurt’ta iş insanlarıyla bir araya geldi.

Temasları çerçevesinde Güzelyurt Belediyesi’ni de ziyaret ederek Başkan Mahmut Özçınar ile görüşen KTTO heyeti, bölgenin sorunları hakkında bilgi aldı.

Toplantıda, KTTO Başkanı Fikri Toros konuşma yaparken, oda yönetim kurulu üyesi Mustafa Erk, yenilenen KTTO İnternet sitesi ve elektronik haberleşme yöntemleri ile ilgili bilgi aktardı.

Oda yönetim kurulu üyesi Mustafa Genç ise, oda bünyesindeki KOBİ-GEM (KOBİ Geliştirme Merkezi) ve üyelere sağlanan eğitim hizmetleriyle ilgili  bilgi verdi.

Brüksel’de bulunan ESBA (Avrupa Küçük İşletmeler İttifakı) Başkan Vekili de olan KTTO yönetim kurulu üyesi Salih Çeliker de, birliğin ülkeye uyarlanabilecek proje fırsatlarını iş insanlarına aktardı.

Türkiye’den gelen su ile yönetiminin de değerlendirildiği toplantıda, bölgeliler de suyun yönetimi konusunda, denetimlerin bağımsız, işletmenin ise özel olacağı “Kamu-Özel Ortaklık Modeli”nin ideal bir yapı olacağı yönünde görüş belirtti.

TOROS: “DÜNYADA EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ MUCİZE BİR PROJE”

KTTO Başkanı Fikri Toros yaptığı konuşmada, toplantıları; adadaki çözüm ve değişim süreci sayesinde elde edilecek kazanımları artırmaya yönelik yapılabilecek girişimleri iş insanları ile değerlendirme amacıyla gerçekleştirmekte olduklarını söyledi.

Su projesiyle ilgili; “dünyada eşi benzeri görülmemiş mucize bir proje. Türkiye’nin gücünü ve barışa olan desteğini gösterir niteliktedir. Tüm adanın su ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayacak özellikte olan bu proje sayesinde modern sulu tarım ve iklimimize uygun hayvancılık geliştirilebilecek; yeraltı su kaynaklarımız da zenginleşecek ve kuraklık sorunu da geride kalacak” diyen Toros, suyun yönetimi ile ilgili kamuoyunda süren tartışmalara da değindi.

Tartışmaların uzlaşı ile sonuçlanması gerektiğine işaret eden Toros, uzlaşı olmazsa projeden toplum olarak sağlıklı biçimde istifade edilemeyeceğinin altını çizdi.

KTTO Başkanı Toros konuşmasına şöyle devam etti:

“Ülkelerin ekonomik refah ve kalkınma düzeylerinin artması için üretim, ürettiğini tanıtabilme, ürettiğini satabilme, rekabet edebilme, ekonomik istikrar olmazsa olmazlardır. Böyle bir ekonomik temel için en önemli unsurların başında gelen üretim potansiyeli de Güzelyurt bölgemizde ziyadesiyle mevcuttur. Gerek topraklarının verimliliği, gerekse tarihi ve doğal güzellikleri ile Güzelyurt bölgemiz farklı bir yapısal güce sahiptir. Bölgede üretim, yatırım ve girişim eğilimi yaratılabilmesi ülkemizin siyasi geleceğine de bağlıdır; bunun son derece farkındayız. Kıbrıs Türk Ticaret Odası olarak adamızda sağlanacak kalıcı bir çözümün ekonomik istikrara doğrudan yansıyacağını biliyoruz. Yaşanan süreç, çözüm olacak ya da olmayacak şeklinde özetlenmemeli. Süreç aslında, Kıbrıs Türk ekonomisini AB ve uluslararası toplumla bütünleştirme faaliyetlerinde ekonomiyi büyütmek, gelir seviyesini Güney Kıbrıs ile eşit seviyeye getirmek ve olası ortak federal Kıbrıs’ta toplumumuzu daha yüksek bir kazanım elde edecek konuma getirebilmektir.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.