1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞ KAZALARI
İŞ KAZALARI

İŞ KAZALARI

Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), ülkede meydana gelen iş kazalarına dikkat çekti ve çalışma yasalarının yetersiz olduğunu savundu.

A+A-

BİRİNCİ: “KAZALARIN ÖNLENMESİ KONUSUNDA DEVLETE GÜVEN KALMADI… ÇALIŞMA YASALARI YETERSİZ… DENETLEYEN MERCİ YOK”

Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), ülkede meydana gelen iş kazalarına dikkat çekti ve çalışma yasalarının yetersiz olduğunu savundu.

KSP Genel Sekreteri Mehmet Birinci yazılı açıklamasında, Kuzey Kıbrıs’ın kaçak işçi cenneti  olduğunu iddia etti, ülkede insan hayatına değer verilmediğini ileri sürdü.

Kalecik’teki çimento fabrikasında 17 yaşındaki bir gencin hayatını kaybettiği kazayı anımsatan Birinci, “Bu kaza ne ilktir, ne de son olacaktır. Böylesi kazaların önlenmesi konusunda devlete güven yitirilmiştir. Mevcut çalışma yasaları yetersizdir. İşyerlerinin denetleyen merci yoktur” dedi.

Birinci, Kalecik’teki iş kazasında hayatını kaybeden Ahmet Khalifa’nın ölümünden sorumlu olanlardan hesap sorulmasını istedi.

Özel sektörde çalışan işçilerin anayasal hakları olan sendikalaşmadan mahrum bırakıldığını da vurgulayan Birinci,  “İşçilerin sendikalaşmasının önünü açın. Kaçak çalışmanın önüne geçin. İşyerlerini sıkı denetleyin” dedi.

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.