1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İŞ KAZALARI...
İŞ KAZALARI...

İŞ KAZALARI...

Yeni Kıbrıs Patisi (YKP), ülkede yaşanan iş kazalarında sorumluluğu olan herkesin gereken cezayı almasını istedi ve bu konuda meslek örgütleri ile sendikaları daha duyarlı olmaya çağırdı.

A+A-

YKP: “İŞ KAZALARINDA SORUMLULUĞU OLAN HERKESİN GEREKEN CEZAYI ALMASINI TALEP EDİYORUZ”

Yeni Kıbrıs Patisi (YKP), ülkede yaşanan iş kazalarında sorumluluğu olan herkesin gereken cezayı almasını istedi ve bu konuda meslek örgütleri ile sendikaları daha duyarlı olmaya çağırdı.

YKP, iş kazası geçiren emekçilere geçmiş olsun dileyerek, konunun takipçisi olacağını vurguladı.

YKP Yürütme Kurulu bugün yayımlandığı basın açıklaması ile son zamanlarda ülkede yaşanan iş kazalarına dikkat çekti.

Bir hafta içinde meydana gelen iki kazada Suriyeli Ahmad Khalüsa ile Vietnamlı ChanSenvars isimli 2 işçinin ağır yaralandığına işaret eden YKP, “yaşanan bu kazalar ne ilktir, ne de son olacak” dedi.

İş kazaları nedeni ile her an ölüm ve ciddi yaralanma riski ile karşı karşıya kalan işçilerin, bu tip kazalar olmasa bile kötü çalışma koşullarının yarattığı olumsuzlukların uzun süreli etkisi altında kaldıkları için meslek hastalıklarından birine yakalanma risklerinin de yüksek olduğunu savunan YKP, kazalarla ilgili işveren detaylarının açıklanmamasını ise eleştirdi.

Ülkedeki çalışma sürelerinin “çok uzun, denetimsiz ve güvencesiz” olduğunu ifade eden YKP, şantiye ve çalışma alanında barındırılan işçilerin, çalışma sürelerinin nasıl ve kim tarafından denetlendiğinin de belli olmadığına dikkat çekti.

YKP, emek yanlısı partilerin hükümete geldiğini ancak çalışma yaşamı, koşulları ve iş güvenliği konusunda yapısal, kalıcı hiçbir tedbirin alınmadığını öne sürerek, eleştirilerde bulundu ve yaşanan iş kazalarında sorumluluğu olan herkesin gereken cezayı almasını istedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.