1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “İŞ KAZALARINDA YAŞANAN ÖLÜMLERDEN HÜKÜMET DE SORUMLUDUR”
“İŞ KAZALARINDA YAŞANAN ÖLÜMLERDEN HÜKÜMET DE SORUMLUDUR”

“İŞ KAZALARINDA YAŞANAN ÖLÜMLERDEN HÜKÜMET DE SORUMLUDUR”

“İŞ KAZALARINDA YAŞANAN ÖLÜMLERDEN HÜKÜMET DE SORUMLUDUR”

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Suphi Hüdaoğlu, son dönemlerde yaşanan ölümlü iş kazalarına bir yenisinin daha eklendiğini belirterek, “yaşananların iş kazası değil, bir anlamda cinayet” olduğunu iddia etti.

 

Hüdaoğlu, “Bunun sorumlusunun da; gerekli önlemleri almayanlar kadar denetim yapmayan ve sorumluluğunu yerine getirmeyen ilgili bakanlık ile hükümet” olduğunu savundu. 

Hüdaoğlu yazılı açıklamasında, hükümetin var olan yasalara uymadığını ve yeterli denetimleri yapmadığı, ayrıca yasalara uymayanlara da gerekli yaptırımları uygulamadığını iddia ederek, “bunun da maalesef bir çok kişinin hayatına mal olduğunu” belirtti.

İş kazaları konusunda hükümete eleştirilerde ve suçlamaklarda bulunan Hüdaoğlu, “Gerekli önlemler kapsamlı şekilde alınmaz ve kontroller yapılmazsa, maalesef yeni iş kazaları ve olası ölümlerin yaşanacağı gerçeği de ortada durmaktadır” dedi.

Mağusa’da yaşanan ölümlü kazanın onca acı olaydan ders alınmadığının göstergesi olduğunu ifade eden Hüdaoğlu, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın uygulanmasında yaşanan sıkıntıların sorumlusunun hükümet olduğunu kaydetti.

Hüdaoğlu, İş Sağlığı ve Güvenliği kurallarına uygun hareket edilmesi halinde, tehlikelerin en aza ineceğini ve bu tür acı olayların önüne geçilebileceğini kaydetti.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.