1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞ KAZALARIYLA İLGİLİ BİLGİ TALEBİ
İŞ KAZALARIYLA İLGİLİ BİLGİ TALEBİ

İŞ KAZALARIYLA İLGİLİ BİLGİ TALEBİ

Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), geçen hafta yaşanan iş kazaları nedeniyle her hangi birinin sorumlu tutulup yargıya götürüldüğü bilgisi almadıklarını kaydederek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın uygulamada olup ol

A+A-

Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), geçen hafta yaşanan iş kazaları nedeniyle her hangi birinin sorumlu tutulup yargıya götürüldüğü bilgisi almadıklarını kaydederek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın uygulamada olup olmadığına dair bilgi talep etti.

KSP Genel Sekreteri Mehmet Birinci yaptığı yazılı açıklamada, ilgili yasada belirtilen önlemlerin işyerleri tarafından alındığının denetlenip denetlenmediği ve bu denetimler yapılıyorsa kimler tarafından hangi sıklıkla yapıldığı konusunda bilgi istedi.

Birinci açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Denetimler yapılıyorsa kimler tarafından ve hangi sıklıkta yapılmaktadır. Çalışma Bakanı’na soruyor ve açıklama bekliyoruz: Son 5 yılda meydana gelen iş kazalarının nedenleri incelendi mi? İncelenmişse, bulgular neden şeffaf bir şekilde sendikalar ve kamuoyu ile paylaşılmıyor?”

Geçen hafta yaşanan iş kazalarında yaralanan işçilerle ilgili bilgi talep eden Birinci, sendikal örgütlenmenin anayasal bir hak olduğunu hatırlatarak,  bu hakkın özel sektörde neredeyse hiç uygulanmadığını belirtti.

Birinci, “Çalışma Bakanlığı’nın özel sektörde sendikalaşmanın sağlanması için neden önlem almadığını” da sordu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.