1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞ KAZASI DEĞİL, CİNAYETTİR!
İŞ KAZASI DEĞİL, CİNAYETTİR!

İŞ KAZASI DEĞİL, CİNAYETTİR!

Mehmet Davulcu çarpıcı iddialarda bulundu...

A+A-

Çağ-Sen Başkanı Mehmet Davulcu, Girne’de bir işçinin öldüğü iş kazasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “aslında olan bir iş kazası falan değil, apaçık cinayettir. En hafif ifadeyle ihmal nedeniyle ölüme sebebiyet vermektir” dedi.

Davulcu, işverenden müteahhide ve ondan da taşerona uzanan istihdam sürecinde, çalışma koşullarındaki eksiklik ve ihmallerin getirip dayattığı acı sonucun ortada olduğunu ifade ederek, 19 yaşındaki gencecik bir işçinin canına kıyıldığını savundu.

Projelendirmenin ve mühendisliğin geldiği bugünkü gelişmişlik ortamında “inşaatta çökme meydana gelmesinin” izah edilemez bir sorumsuzluk olduğunu ifade eden Davulcu, olayın araştırılması ve varsa sorumlularını belirleyip yasal işlem yapılması gerektiğini kaydetti ve özetle şöyle dedi:
“Özel sektörde sendikasız işçi çalıştırmakta ısrar edilmesinin altında yatan asıl neden bu vahim olayla bir kez daha ortaya çıkmıştır. Devletin yapmaktan kaçındığı denetim görevini sendikaların yapmasının istenmeyişinin bedelini işçiler canlarıyla ödemektedirler.

Bu türden olayların yaşanmaması için Çalışma Bakanlığının denetim görevini eksiksiz yapması yanında, vatandaş olsun olmasın tüm özel sektör çalışanlarının sendikalaşması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Hayatını kaybeden işçi kardeşimiz Cuma Cemiloğlu’na rahmet dilerken, ailesine ve işçi sınıfına da başsağlığı dileriz.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.