1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞ KAZASINDA ÖLEN İŞÇİNİN NAAŞI HATAY'A GÖNDERİLDİ
İŞ KAZASINDA ÖLEN İŞÇİNİN NAAŞI HATAY'A GÖNDERİLDİ

İŞ KAZASINDA ÖLEN İŞÇİNİN NAAŞI HATAY'A GÖNDERİLDİ

İş kazasında ölen işçinin naaşı Hatay'a gönderildi.

A+A-
Gazimağusa’da geçtiğimiz gün bir inşaatta meydana gelen iş kazasında hayatını kaybeden Mehmet Çetres’in naaşı dün Hatay’a gönderildi.
Kazada çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan Türkmenistan uyruklu Rüstem Razıkulaf’ın tedavisi ise sürüyor.
 
Bu konuya ilişkin, Çalışma Dairesi Müdürü İsmail Bayhanlı, iş kazalarının önlenebilmesi için yapılması gerekenleri açıkladı.
 
Çalışma Dairesi Müdürü İsmail Bayhanlı, yaptığı açıklamada denetimlerin yetersizliğine işaret etti.Bayhanlı, “mevcut personelimizle denetimlerimizi sürdürüyoruz. Ancak yaptığımız denetimlerin yetersiz kaldığı söyleniyor. Uyarılarımız kaale alınmıyor. Bu bir kültürdür, bu bilinci artırmak gerek. Meslek odaları kendi üyelerini bilinçlendirmeye çalışıyor. Ama tam olarak bu bilince erişmediğimiz için gerekli emniyet tedbirlerini almamakta devam ediyoruz. Kullanılan inşaat malzemeleri iskeleler yeterli değil.” dedi.
 
Bu tür iş kazalarının yaşanmasında mal sahibi, müteahhit ve taşeronların büyük sorumluluğu olduğuna işaret eden Bayhanlı, yaşanan olayda kullanılan malzemelerin yetersiz ve iskelenin emniyetli şekilde kurulmadığı yönünde olduğunu, olayla ilgili polis soruşturmasının sürdüğünü söyledi.
 
Bayhanlı, polisle birlikte yeterli bilgilere ulaşıldıktan sonra kazada sorumlu olan kişilere soruşturma açılacağını belirtti.
 
Verilen cezaların da yetersiz olduğunu savcılığa sevk edilen davaların geç sonuçlanması nedeniyle cezalandırmanın geç gerçekleştiğini ifade eden Bayhanlı, yasal mevzuatta revizeye ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
 
Bayhanlı, “cezaların yaptırımını artırmak için çalışma başlattık. Emniyet tedbirlerini almayan işyerlerinde katkı paylarının artırılması gibi çalışmalar yapılıyor. Cezaların artırılması için yasalarda tüzüklerde değişikliğe gidilmesi için uğraşıyoruz.” dedi.
Bayhanlı, sistemdeki en büyük hatanın ise inşaat ruhsatı alınmadan inşaata başlanması olduğunu söyledi.
 
“İnşaatlar devam ediyor, ilgili kurumlar inşaat ruhsatı almıyor, bu konuda üzerlerine düşen görevi yapmıyor. daha sonra da tedbir alınması yönüne gidiyor. İnşat ruhsatı alınarak işler takip edilebilse çok daha düzenli olur, sistem oturmuş olur. Belediyeler, inşaat ruhsatı vermeden inşaatın başlamasına ve devam etmesine izin vermemeli esas öncelikli yapılması gereken bu” ifadelerini kulandı.
Haberal Kıbrıslı
Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.