1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞAD, TDP’Yİ ZİYARET ETTİ
İŞAD, TDP’Yİ ZİYARET ETTİ

İŞAD, TDP’Yİ ZİYARET ETTİ

Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD), Toplumcu Demokrasi Partisi’ni (TDP) ziyaret etti.

A+A-

Kıbrıs Türk İşadamları Derneği (İŞAD), Toplumcu Demokrasi Partisi’ni (TDP) ziyaret etti.

İŞAD Başkanı Metin Şadi, ziyarette, geçmişte de Kıbrıs sorununda çözümün gerekliliği ve işbirliği konusunu dillendirdiklerini belirterek, şu an Kıbrıs konusundaki yoğun çabaların kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Şadi, çözüm parametrelerinin büyük ve önemli bir kısmının açık ve net olarak her iki liderin kabul ettiği belgede belirlendiğini ifade ederek, “Hal böyle iken oluşacak çözümü sahiplenmek ve Kıbrıs Türk halkının yeni oluşacak zenginliklerden hakkınca pay alması ancak şu anda yapılacak aktivitelerle belirlenecektir” dedi.

Şadi, pozitif düşünülmesi ve bir an evvel toplumdan her türlü tereddüdün silinerek, yeni Kıbrıs’taki oluşumlara ve işbirliklerine konsantre olunması ve çalışmaların bu yönde yapılmasının önemine işaret etti.

Kıbrıslı Türklerin, Mayıs’ta yapılacak AB parlamento seçimlerinde temsil edilmesini sağlayacak pratik açılımların yapılmasını beklediklerini ancak bu yönde bir adım atılmadığını belirten Şadi, bundan sonraki süreçte, AB’den gerçekten daha yüksek beklentileri olduğunu söyledi ve bu konuyla ilgili hazırladıkları belgeyi basın mensuplarına dağıttı.

ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit ise, yarım asırlık Kıbrıs sorununun artık tarihe karışması gerektiğini belirterek, çözüm ve kalıcı barış için herkese düşen görevler olduğunu kaydetti.

Geçmişte Kıbrıs’ta çok acı olaylar yaşandığını ve bu tip olaylara birkez daha fırsat vermemek için çok dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Özyiğit, “Cumhurbaşkanı’nın bu işi 3-5 ayda bitiririz açıklamaları var ancak ayda 1 kez görüşerek nasıl olacak” dedi.

“MÜZAKERELER HIZLANDIRILMALI”

Müzakerelerin hızlandırılması gerektiğini söyleyen Özyiğit, bir çözüme gidildiğini ancak bunun nasıl bir çözüm olacağının ve tarafları ne düzeyde memnun edeceğinin değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Özyiğit, ortak metinde çözümün parametrelerinin, zeminin yer aldığını; 40 yıldır da yapılan görüşmelerden çıkan bulgular olduğunu ifade etti.
Çözümün gerçekleşmesinin tıkanan ekonomik olguların da önünün açılmasına katkı sağlayacağını belirten Özyiğit, “güven artırıcı önlemler kapsamında Maraş’ın yasal sahiplerine verilmesi karşısında Ercan’ın ve Mağusa limanının açılması sonucu ülkedeki tıkanıklıkların büyük ölçüde giderileceğine inanıyoruz” dedi.

Özyiğit, iki halkın yakınlaştırılması için ortak adımlar atılabileceğini kaydederek, 25 Mayıs’ta yapılacak AP seçimlerinde 2 üyenin Kıbrıslı Türkler tarafından seçilmesi gerektiğini söyledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.