1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. BİRİ KOMUTAN KIZI BİRİ MÜDÜR OLDU
BİRİ KOMUTAN KIZI BİRİ MÜDÜR OLDU

BİRİ KOMUTAN KIZI BİRİ MÜDÜR OLDU

Türkiye'ye kaçmıştı ancak...

A+A-

 

Güzelyurt’ta yaşayan ve üreticilik yapan Hacı Işık isimli işadamına para tuzağı kuran ve bu yolla kandırıp 33 bin Euro ile 50 bin TL parasını alan üç kişiden sonuncusu da yakalandı

Güzelyurt’ta yaşayan ve üreticilik yapanHacı Işık isimli işadamını kandırıp 125 bin TL parasını alan üç kişiden sonuncusu da yakalandı. Işık’a 2011 yılında kurulan para tuzağının suç ortaklarından Hüseyin Girgin ile Mehmet Yılmaz 14 Mart 2014 tarihinde yakalanırken, aranan son suç ortağı Seval Ünverir ise önceki gün Ercan Havalimanı’ndan ülkeye giriş yaparken gözaltına alındı. Zanlı Ünverirtutuklama talebi dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

ÜÇÜ BİR OLUP PARA TUZAĞI KURMUŞTU
Güzelyurt’ta yaşayan ve üreticilik yaptığı öğrenilen Hacı Işık isimli işadamı 2011 yılında üç kişi tarafından dolandırılmıştı. Işık’ı dolandıranlardan biri olan Hüseyin Girgin, Lemar’ın müdürü olduğunu,Merit Otel’e sebze ve meyve sattığını, ayrıca Güney Kıbrıs’ta satış aşamasında olan 12 milyon Euro değerinde arsası olduğunu, diğer şahıs Mehmet Yılmaz ise Girgin’in Güney’de arsalarını satması için Rumca tercümanlık yaptığını iddia etmişti. Işık’a kurulan para tuzağında yer alan Seval Ünverir ise Merit Otel’in müdürü ve Kolordu Komutanının kızı olduğunu söyleyerek,Hüseyin Girgin ile anlaşması yönünde Işık’ı ikna edip, Girgin’in 180 bin Euro teminatı olduğuna dair yalan söyleyip ve Işık’ın 33 bin Euro ile 50 bin TL nakit parayı Girgin’e vermesini sağlamıştı.

SON SUÇ ORTAĞI DA YAKALANDI
Hacı Işık’ı dolandıran şahısların tümü parayı aldıktan sonra yurt dışına kaçmıştı. Aranan şahıslardan zanlılar Girgin ile Yılmaz 14 Mart 2014 tarihinde Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklanarak mahkemeye çıkarılmıştı.Işık’ın dolandırılması olayı ile ilgili son aranan şahıs olan Seval Ünverir ise 3 yıl sonra ülkeye giriş yaparken yakalandı. Ercan Havalimanı’nda tespit edilerek gözaltına alınan zanlı dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

KOMUTAN KIZI VE MÜDÜR OLDU
Polis duruşmada, zanlının Merit Otel’in müdürü ve Kolordu Komutanının kızı olduğunu söyleyerek,Hacı Işık’ı Hüseyin Girgin ile anlaşması yönünde ikna ettiğini, Girgin’in 180 bin Euro teminatı olduğuna söyleyerek, Işık’ın 33 bin Euro ile 50 bin TL nakit parayı Girgin’e vermesini sağladığını söyledi. Polis, zanlının 23 Temmuz tarihinde Ercan’dan ülkeye giriş yaparken tutuklandığını açıkladı. Zanlı hakkında sahtekârlıkla para temini suçundan başlatılan soruşturmanın tamamlandığını belirten polis, KKTC’de turist olarak bulunan zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

NİŞANLANMAYA GELDİ
Zanlının avukatı ise müvekkilinin hasta olduğunu, başında tümör bulunduğunu, KKTC’ye nişanlanmaya geldiğini, nakit veya kefil teminat şartlarını yerine getirebileceğini belirterek tutuksuz yargılanmasını talep etti.

CEZAEVİNE GİTTİ
Yargıç, aktarılan olguları değerlendirdikten sonra zanlının sağlık durumuna ilişkin doktor raporunun mahkemeye sunulmadığını, zanlının KKTC’de turist olarak bulunduğunu belirterek tutuklu yargılanmasına ve bu amaçla 20 gün süre ile cezaevine gönderilmesine karar verdi.

 

 

Star Kıbrıs

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.