1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “İŞBİRLİĞİ MEKANİZMASI KURULMAMASI ORTAK BİR SORUN”
“İŞBİRLİĞİ MEKANİZMASI KURULMAMASI ORTAK BİR SORUN”

“İŞBİRLİĞİ MEKANİZMASI KURULMAMASI ORTAK BİR SORUN”

Mültecilerin teknelere dolarak, insanlık dışı koşullarda yolculuk yaptıklarının bilindiğini ve kaçak olarak muamele görmelerinin olumsuzluklarını anlatan Nami,

A+A-

NAMİ: “İŞBİRLİĞİ MEKANİZMASI KURULMAMASI ORTAK BİR SORUN”

Mülteci Hakları Derneği (MHD) ve Medya Etik Kurulu işbirliğinde, “Mülteci Haberlerinin Yazımı: Mevcut Eğilimleri İncelemek ve Değişiklikler için Yol Açmak” konulu çalıştay düzenlendi.

Golden Tulip’te gerçekleşen çalıştayın açılışında Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Kıbrıs (BMMYK) Temsilcisi Damtew Dessalegne, Mülteci Hakları Derneği Başkanı Ceren Göynüklü ve Medya Etik Kurulu temsilcisi Avukat Öncel Polili yaptı.

NAMİ

Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Kıbrıs Türkü’nün de savaşın bıraktığı travmalardan nasibini aldığını ve göç etmek zorunda kaldığına işaret ederek, 50 yıl geçmesine rağmen adada barışın sağlanması yönünde çabaların devam ettiğini kaydetti.

Mültecilerin teknelere dolarak, insanlık dışı koşullarda yolculuk yaptıklarının bilindiğini ve kaçak olarak muamele görmelerinin olumsuzluklarını anlatan Nami, Birleşmiş Milletler nezdinde işbirliği mekanizması kurulmamasının ortak bir sorun olduğunu söyledi.

Derneğin yaptığı uğraşları önemsediğini ve takdir ettiğini de kaydeden Nami, toplumda duyarlılığı artırmanın önemini belirterek, bakanlık olarak üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduklarını kaydetti.

DESSALEGNE

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Kıbrıs (BMMYK) Temsilcisi Damtew Dessalegne de, düzenlenen çalıştayın önemini anlatarak, kendisinin de davet edilmesinden mutluluk duyduğunu kaydetti.

Mülteci haklarıyla ilgili medyanın önemli görevleri olduğuna da dikkat çeken Dessalegne, medyayla yapılan işbirliğin mültecilerin haklarını koruma ve toplumu bilgilendirme açısından önemli olduğunu belirtti.

Dessalegne, “İster kadın, ister erkek olalım; bir sanayici veya geri kalmış ülkeden gelelim, fark etmez. Herkesin haklarının bilinmesi gerekir” dedi.

POLİLİ

Medya Etik Kurulu temsilcisi Avukat Öncel Polili de, Medya Etik Kurulu çalışmaları hakkında bilgi vererek, mülteci haklarıyla ilgili yapılması ve dikkat edilmesi gereken hususlarda medyanın rolünün önemli olduğunu belirtti.

GÖYNÜKLÜ

Mülteci Hakları Derneği Başkanı Ceren Göynüklü de konuşmasında, derneğin kuruluş ve amaçlarını anlatarak, mülteci hakları konusunda ivedilikle sınır dışlarının durdurulması gerektiğini kaydetti.

Göynüklü, dernek çalışmalarında gelinen noktadan mutlu olduklarını ancak yapılan çalışmaların yeterli olmadığını düşündüklerini belirtti.

Dernek olarak uzun vadeli çözümlerin yanı sıra toplumun farkındalığının artması gerektiğini söyleyen Göynüklü, basının, mülteci hakları ve yaşadıkları konusunda toplumu bilgilendirme açısında önemli olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından sunumlara geçildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.