1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ
İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

"Kimseyle kavgamız yok!"

A+A-

SAĞLIK BAKANLIĞI İLE TÜRKİYE SAĞLIK BAKANLIĞI ARASINDA İMZALANAN İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ MİLLETVEKİLLERİNİN BİLGİSİNE GETİRİLDİ

GÜLLE: “KİMSEYLE KAVGAMIZ YOK, TÜM KURUMLARIMIZLA HER TÜRLÜ İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Cumhuriyet Meclisi, Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi İşbirliği Protokolü’nü görüştü.

Protokol, Cumhuriyet Meclisi toplantısında milletvekillerinin bilgisine getirildi.

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, protokol ile ilgili milletvekillerine bilgi verdiği konuşmasında, sağlıkta yeniden yapılanma konusunda pek çok alanda çalışma yapıldığını, komiteler oluşturulduğunu, yapılanma çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, sağlık alanındaki sorunların, personel ve eğitim eksikliklerinin görüşüldüğünü anlattı.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile işbirliği protokolünde amacın, hastane yönetimi ile ilgili olarak  karşılıklı tecrübelerin değerlendirilmesi, karşılıklı personel değişimi, eğitim, ameliyat, ortak projeler üretilmesi, kongreler, sempozyumlar düzenlenmesi olduğunu belirten Gülle, protokolle, kanser ilaçları ve benzeri durumlarda kolayca bazı ilaçlara ulaşmak amacıyla işbirliği zemini oluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek, bu yönde daha önce sıkıntılar yaşadıklarını ve bu işbirliğiyle bu sıkıntıların aşılabileceğine inandıklarını söyledi.

Protokolün Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne büyük katkılarının olacağına inanç belirten Gülle, bu işbirliğinin ülkeye ve vatandaşlara da büyük katkılar sağlayacağına işaret etti.

Gülle, YDÜ ile Sağlık Bakanlığı arasındaki sıkıntılara da eleştiriler üzerine değinerek, bakanlık ile YDÜ arasında geçmişte imzalanan protokolün uygun olmadığını, bunun Sayıştay raporunda da yer aldığını belirtti ve sorunun kendi dönemlerinde değil, 2011 yılında başladığını kaydetti.

Protokolü yenilemek için görüştüklerini, sorunu çözmek için konuştuklarını ancak hiçbir yanıtın gelmediğini, kavgalarının olmadığını belirten Gülle, yeni protokolü yapmaya hazır oldukları çağrısında bulundu.

Gülle, kendi kurumları ile kavgalı olmadıklarını, ancak Sağlık Bakanlığı’nın denetim için oralara girebilmesi gerektiğini, işbirliklerine hazır olduklarını, bütün kurumlarla işbirliğine açık olduklarını kaydetti.

Hastanelerin, hekimlerin gelişimine önem verdiklerini, kendi ülkelerinde vatandaşların sağlığına kavuşmasını istediklerini ifade eden Gülle, bu yönde bir karar değişikliği olmadığını vurguladı.

DP Ulusal Güçler Gazimağusa Milletvekili Hakan Dinçyürek de, protokolün ülkeye yararlı olacağına inanç belirtti. Dinçyürek, protokolle yaşanabilecek sıkıntılara dikkat çekerek, protokoldeki temel amaç olan sağlık sektöründeki eksikliklerin giderilmesi ve eğitim konularının desteklenmesi gerektiğini, ancak sağlık örgütlerinin devre dışı bırakılmamasını istedi.

TDP Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı da, Türkiye ile KKTC arasında “sağlık sektöründe yaşanan sıkıntıları ve ödeme gecikmelerinden kaynaklanan sorunları” anımsatarak, bu protokolün, YDÜ Hastanesi ile yaşanan “kavgalar” sırasında Meclis’e gelmesinin “dikkat edilmesi gerektiği” anlamına geldiğini ifade etti.

Çakıcı, bu yöndeki kaygılarını dile getirerek, “kavga” zihniyeti yerine, Sağlık Bakanlığı’nın YDÜ Hastanesi ile tartışıp sorunu çözmesi gerektiğini kaydetti.

Protokolün, hastaların YDÜ’ye değil Antalya’ya gönderilmesi için Meclise getirildiyse yanlış olduğunu belirten Çakıcı, bu protokolü, daha önemli adımların geleceği gibi hissettiğini, çünkü Sağlık Bakanlığı’nın kendi kurumlarıyla kavgalı olduğunu savundu.

CTP-BG Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya ile “söylediklerine güldüğü” gerekçesiyle tartışan Çakıcı, diğer milletvekillerinden tepki gördü ancak “kendisine alaycı bir şekilde gülündüğü” savundu ve saygı gösterdiğini ama saygı istediğini söyledi.

Protokolün ardından Genel Kurulda, Yüksek Adliye Kurulu üyeliğinden üyelik başvurusunu geri çeken Serhan Çınar’ın yazısı okundu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.