1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı.

A+A-

ARABACIOĞLU:  “EĞİTİM SANAYİNİN BİR PARÇASI”

ÇIRALI:” KKTC’DE ÜRETİLEN ÜRÜNLERİN İÇ PİYASADAKİ TÜKETİMİNİ ARTIRMAMIZ LAZIM”

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Sanayi Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokole, Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu ve Kıbrıs Türk Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı imza koydu.

Bakanlıkta yapılan imza törenine, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Ali Yönel, bürokratlar ve Sanayi Odası yetkilileri katıldı

PROTOKOL

2013-2014 öğretim yılını kapsayacak protokolün amacı şöyle açıklandı:
 “Sanayi-Eğitim sektörleri arasındaki işbirliklerini artırmak, yerli üretimin öneminin öğrencilere anlatılarak sürdürülebilir bir ekonomi yaratılması açısından gerekliliğini öne çıkarmak, yerli ürünleri ve üreticileri genç nesillere tanıtmak, yerli ürünlerin kullanımını teşvik etmek ve yerel sanayinin korunmasına destek olmak.”

Mesleki teknik öğretimin, sanayi sektörüyle olan işbirliklerinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için ortak çalışmalar yapmayı da öngören protokol çerçevesinde, öğrencilere yerli ürünleri tanıtmak için bilgilendirme kampanyaları hazırlanacak, yarışma, seminer gibi aktiviteler organize edilecek.

Protokolle, sanayi kuruluşlarıyla meslek okulları arasındaki köprü görevini yürütmek suretiyle Mesleki/Teknik okulların, sanayi sektörüyle işbirlikleri geliştirilecek; 12. Sınıf öğrencilere İşletmelerde Beceri Eğitimi dersi kapsamında Oda’ya bağlı işyerlerinde ilgili yasa ve tüzüklere uygun olarak staj yapma imkanı  sağlanacak; Sanayi sektörünün ara eleman ihtiyacını karşılayacak öğrencilerin yetiştirilmesi için çalışmalar yapılacak.

ARABACIOĞLU

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, eğitimin sanayinin bir parçası olması gerektiğini ifade etti.
Sanayinin üretim ve katma değer demek olduğuna dikkat çeken Arabacıoğlu, üretimin bir de iç ayağı olduğunu ifade ederek “İçte tüketimi artırmaya yönelik olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na büyük görev düşüyor.

Bunu görerek Sanayi Odası ile birlikte, yerli ürünleri tanıtma, bu ürünlerin nasıl oluştuğunu gençlere gösterme ve yerli ürünleri tüketmenin ülkeye katacağı katma değeri aşılama açısından böyle bir işbirliği protokol imzalamayı uygun gördük” şeklinde konuştu.

Arabacıoğlu, protokol çerçevesinde okullarda belli dönemlerde belli etkinlikler yapılacağını ve yerli ürünlerin tanıtımının okullardaki gençlerden başlayıp ülke bazında yapılacağını söyledi.

“Protokolün bir diğer ayağı da Mesleki Teknik okullarımızla işbirliğidir” diyen Arabacıoğlu, 11. ve 12.  sınıftaki gençlere Sanayi Odası öncülüğünde sanayi sektöründe staj yapma fırsatı yaratılacağını kaydetti.
Arabacıoğlu, Sanayi Odası’nın ihtiyacı olan ara elemanlar konusunda bilgi vereceğini söyledi.

Bakan Arabacıoğlu, “Yerli üretime sahip çıktığımız oranda ülkede sanayiye kayma değer sağlarız” dedi.

ÇIRALI

Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, önemli bir protokole imza koyulmakta olduğunu belirterek, amaçlananın Sanayi-Eğitim sektörleri arasındaki işbirliğini artırmak ve yerli üretimin öneminin öğrencilere anlatılmak olduğunu söyledi.

Yerli üretimi genç nesillere tanıtmak istediklerini kaydeden Çıralı, yerli ürünlerin kullanımını teşvik ederek yerel sanayinin korunmasına destek olunabileceğine dikkati çekti.

Kuzey Kıbrıs’ta sürdürülebilir kendi ayakları üzerinde durabilen bir ekonomi yaratılmaya çalışıldığına işaret eden Çıralı, bu kapsamda KKTC’deki mal ve hizmet üretimi ile ihracatın artırılması gerektiğini belirtti.
Çıralı,” Öncelikle KKTC’de üretilen ürünlerin iç piyasadaki tüketimini artırmamız lazım. Bu protokol bu amaçla yapılıyor” dedi.

Ali Çıralı, protokolün uygulamaya geçmesinin ardından iç piyasada yerel ürünlerin kullanımının artmasını diledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.