1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Yarın Türkiye'yi tam üye olarak AB'ye alsınlar Kıbrıs'ta talep ettiğimiz her şeyden vazgeçmeye razıyız

A+A-

SEMPOZYUMDA ERBAKAN VAKFI İLE DENKTAŞ VAKFI ARASINDA ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

BAŞBAKAN YARDIMCISI DENKTAŞ: "YARIN TÜRKİYE'Yİ TAM ÜYE OLARAK AB'YE ALSINLAR KIBRIS'TA TALEP ETTİĞİMİZ HER ŞEYDEN VAZGEÇMEYE RAZIYIZ"

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, "Yarın Türkiye'yi tam üye olarak AB'ye alsınlar Kıbrıs'ta talep ettiğimiz her şeyden vazgeçmeye razıyız" dedi.

Denktaş, Türkiye’de Erbakan Vakfınca Ramada Otel'de gerçekleştirilen "Kıbrıs: Dünü, Bugünü, Yarını" sempozyumunda, KKTC'nin yakın tarihini, adada Türklerle Rumlar arasında yaşananları ve Türkiye'nin desteğini anlattı.

Kıbrıs meselesinin partiler üstü bir dava olduğunu söyleyen Denktaş, Kıbrıs'ta şehit olan Anadolu insanlarına şükran borçlu olduklarını kaydetti.

Denktaş, KKTC'nin dünyayla bütünleşmesi ve rekabete yol açması gerektiğini ve Türkiye'nin de üzerine düşen bazı sorumlulukları olduğunu ifade ederek, "Bu iki ülke arasında serbestçe ticaret yapabildiğimiz müddetçe dünyanın uyguladığı izolasyon vız gelir tırıs gider" diye konuştu.

Türkiye'nin çok güçlü bir ülke olduğunu belirten Denktaş, "Yarın Türkiye'yi tam üye olarak AB'ye alsınlar Kıbrıs'ta talep ettiğimiz her şeyden vazgeçmeye razıyız" ifadesini kullandı.

Kıbrıs'taki müzakerelere dikkati çeken Denktaş, şunları dile getirdi:

"Bir anlaşma olacaksa bu anlaşmada en önemli teminatımız kendi devletimizdir. Bundan vazgeçtiğimiz anda hiçbir teminat bizim geleceğimizi kurtaramaz. Yarınımız büyük soru işaretleriyle dolu bir masada tartışılmaktadır. Ümit edelim çoktandır unutturulan Kıbrıs meselesi, bugün düzenlenen bu ilk toplantıyla yeniden gündeme gelir. Kıbrıs Türkünün yıllardan beri en büyük gücü yıllardır Anadolu insanının Kıbrıs hassasiyeti olmuştur ama bir çok konuda olduğu gibi bu hassasiyet de unutturulmaya çalışılmaktadır. Bunu yeniden canlandırmak, yeniden konuşmak KKTC ile Türkiye ilişkisinin bir al-ver ilişkisinden ibaret olmadığını anlamak, çok daha güçlü boyutlara getirilmesi için neler yapılması gerektiğini ortaya koymak zorundayız."

Denktaş, konuşmasının sonunda bugün vefat eden Şeyh Nazım Kıbrısi'ye de rahmet diledi.

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Fatih Erbakan da imzaların ardından yaptığı kapanış konuşmasında Rauf Denktaş'ın "Kıbrıs Girit olmasın" diye seslenen dirayetli, ferasetli bir devlet adamı olduğunu belirterek, milli ve manevi değerlerimizi korursak o değerler de bizi koruyacaktır" sözünü hatırlattı.

Kıbrıs'ın geçirdiği tarihsel ve politik süreçlere değinen Erbakan, daha sonra KKTC ile Türkiye'nin politikasını değerlendirdi.

Konuşmaların ardından Serdar Denktaş ile Fatih Erbakan, iki vakfın uluslararası işbirliği protokolünü imzaladı.

Recai Kutan'ın moderatörlüğündeki sempozyuma, milletvekilleri ve akademisyenler de katıldı.

Tak

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.