1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

GAÜ VE CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

A+A-

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi ile Cumhuriyet Üniversitesi Mimarlık Fakültesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Yrd. Doç. Dr. Hossein Sadri, bugüne kadar birçok uluslararası üniversiteyle protokol anlaşması imzaladıklarını; bu kapsamda ortak atölye çalışmaları ve ortak dersler düzenlediklerini belirtti.

Sadri, gerçekleştirdikleri protokol anlaşmasıyla, iki üniversitenin ilgili fakülteleri arasında öğretim üyesi ve öğrenci değişim programları uygulanacağını, ayrıca ortak araştırmalar, yaz okulları, tasarım atölyeleri, bilimsel konferanslar ve çeşitli akademik etkinliklerin gerçekleştirileceğini ifade etti.

GAÜ ve Cumhuriyet Üniversitesi “Kıbrıs Sanat ve Mimarlık Tarihi” alanında ortak araştırma projesi de gerçekleştirecek.

GAÜ Mimarlık, Tasarım ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından yapılan açıklamada, işbiriliği protokolü çerçevesinde önümüzdeki akademik dönemde Kıbrıs sanat ve mimarlık tarihi alanında bir ortak araştırma projesinin gerçekleştirileceği belirtilirken, aynı zamanda master seviyesinde de ders uygulamalarının yapılacağı vurgulandı.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.