1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞGAL BİTMEDEN SİLAHLARIN TOPLATILMASI MÜMKÜN DEĞİL
İŞGAL BİTMEDEN SİLAHLARIN TOPLATILMASI MÜMKÜN DEĞİL

İŞGAL BİTMEDEN SİLAHLARIN TOPLATILMASI MÜMKÜN DEĞİL

Bir yanda devam eden barış görüşmeleri, diğer yanda sürekli silahlandırılan ve nefret pompalanan Rum halkı hiçbir şekilde güven vermiyor.

A+A-

Çarşamba gün öğleden sonra terhis olduktan sonra kendisine tahsis edilen G3 silahıyla eski karısını ve 9 yaşındaki kızını öldürüp 14 yaşındaki oğlunu ağır yaraladıktan sonra intihar eden katil baba ciddi tartışmaları da beraberinde getirdi. Birçok Rum vatandaşının bu silahların derhal toplatılması gerektiği konusundaki görüşlerine rağmen karşı görüşler de azımsanmayacak kadar fazla.

Ne kadar doğru?

Silah kullanmayı bilen askerlik yapmış herkesin silahlandırılması politikası, her yetişkin sivilin evinde bu silahların bulundurulması ne kadar doğru? Rum Savunma bakanı Christoforos Fokaides 20 sene önce geçilen bu uygulamanın sebebi olan Türk İşgalinin halen devam etmekte olduğundan dolayı, sivilleri silahlandırma politikasının durdurulmayacağını söyledi.

Sivillere tahsis edilen bu silahların ileride herhangi bir kanlı olaya daha sebebiyet vermeyeceği gibi bir garantinin maalesef olmadığını ifade eden Rum Savunma Bakanı, öldürmek isteyenin silahı olmasa da bir yolunu bulacağını iddia etti.

Öte yandan doktorlar, saldırıdan ağır yaralı olarak kurtulan 14 yaşındaki çocuğun hayati tehlikeyi büyük ölçüde atlattığı müjdesini verdi.

 

OLAY NASIL OLMUŞTU?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.