1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞİ BİTİRDİKLERİNİ ARAYARAK HABER VERDİLER!
İŞİ BİTİRDİKLERİNİ ARAYARAK HABER VERDİLER!

İŞİ BİTİRDİKLERİNİ ARAYARAK HABER VERDİLER!

Sürpriz tanık konuştu...

A+A-

Bahçeciler’i arayarak işi bitirdiklerini söylediler
Lefkoşa’da şubat ayında üç iş yerinin eş zamanlı kundaklanması davasında Enver Bahçeciler’in yanında çalışan bir kişinin tanıklığı dikkat çekti

Devrim DEMİR

Lefkoşa’da Şubat ayında Özmerhan Finans, King Oto ve Opel Plaza isimli iş yerlerinin peş peşe kundaklanması ile ilgili dava dün devam etti. King Oto’nun yakılması ile ilgili yeni kamera kayıtları dün mahkemede görüntülenirken, bir tanık daha dün mahkemede dinletildi.

King Oto’yu yakan Mahmut Selkar’ın yargılanmasına dün kaldığı yerden devam edildi.

Mahkemede tanıklık yapan A.D., Enver Bahçeciler’in yanında uzun yıllar çalıştığını ve tüm sanıkları yakından tanıdığını, olaydan önce ise sanık Mahmut Selkar’ı maskelerle eve gelirken gördüğünü iddia etti.

Yargıç Murat Soytaç huzurunda görüşülen duruşmada, Başsavcılık 1 tanığını mahkemede dinledi.

Başsavcılığın tanık sayısı dün itibarı ile 15’e yükseldi.

kundaklama1.jpg

“Eksik maskeleri alın”

Tanık A.D.,  2012 yılından geçtiğimiz hafta 15 Ağustos 2016 tarihine kadar Enver Bahçeciler ’in yanında çalıştığını ve Mahmut Selkar ile sürekli görüştüğünü ayrıca Bahçeciler’in annesinin evinde Evren Baysal, Eren Baysal, Ozan Ögeyik ve Bülent Gezer ile birlikte kaldıklarını söyledi.

A.D., 19 Şubat gecesi Mahmut Selkar’ın eve bir poşetle geldiğini ve içerisinde 5 adet maske olduğunu söyledi. A.D., daha sonra Selkar’ın Evren Baysal’ı arayarak maskelerin eksik olduğunu, eksik olan maskelerin tamamlanması talimatında bulunduğu yönünde konuşmalar dinlediğini anlattı.

Tanık A.D.,  sanığın aynı gece saat 12.00 gibi Mustafa Kaya’yı arayarak hazır olduğunu ve gelip kendisini aramasını istediğini de belirtti.

 A.D.: Bahçeciler’i arayarak işi bitirdiğini söyledi

Tanık,  daha sonra Mahmut Selkar ile eve gittiklerini ve sanığın evde Enver Bahçecileri arayarak o işin tamam olduğunu söylediğini duyduğunu belirtti. A.D.,  Mahmut Selkar’ın  yanına gelerek kendisinin boş duran evinde kalmayı istediğini gerekçe olarak ise polisin kendisini aradığını ve saklaması gerektiğini söylediğini belirtti.

Tanık A.D., Selkar’ın  2 gün evinde kaldıklarını 3 günde bir komşusunda kaldıklarını her gün sabah Mahmut’a gazete götürdüğünü ve kundaklama haberlerini okuduğunu aktardı. A.D.,  daha sonra Bahçeciler’in evine döndüklerini birkaç gün sonrada Mahmut’un yakalandığını söyledi.
Duruşma ertelendi

Mahkut Selkar’ın tutuklu yargılandığı dava, mesai saatinin tamamlanması nedeniyle yeni tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Baysal kardeşler, Ögeyik ve Bağlar yine itham edilemedi

19 Şubat gecesi eş zamanlı Özmerhan Finans ve Opel Plaza isimli iş yerlerinin yakılması ile ilgili tutuklu yargılanan Evren Baysal, Eren Baysal, Adem Bağlar ve Ozan Ögeyik ise Selkar’ın davasının mesai saatini geçmesi nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.