1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. IŞİD KIBRIS’TA ÜS KURMAYA ÇALIŞIYOR!
IŞİD KIBRIS’TA ÜS KURMAYA ÇALIŞIYOR!

IŞİD KIBRIS’TA ÜS KURMAYA ÇALIŞIYOR!

Irak ve Suriye’de faaliyet gösteren ve El Kaide ile doğrudan bağlantısı bulunan IŞİD terör örgütünün

A+A-

 

Irak ve Suriye’de faaliyet gösteren ve El Kaide ile doğrudan bağlantısı bulunan IŞİD terör örgütünün, faaliyetlerini Kıbrıs’a da yaymaya çalıştığı iddia edildi.

Politis haberi “El Kaide’nin Uzantısı Ada’da Üs Kurmaya Çalışıyor... Cihatçılar Kıbrıs’a Doğru... Bilgiler, Lübnan Hizbullahından Sonra Rakip Terör Örgütü IŞİD’in De Yasadışı Tesis Kurmak İçin Kıbrıs’a Sıcak Baktığı Yolunda” başlık ve spotlarıyla aktardı.

Gazete bağımsız devlet olduğunu savunan ancak uluslararası toplumun tanımadığı, zorla başka ülkelerden toprak alan IŞİD örgütünün terör faaliyetlerini, aralarında Kıbrıs’ın da bulunduğu başka ülkelere de yayma ihtimalini açık bıraktığını yazdı.

Gazete “Pravda” isimli Rus gazetesinin, IŞİD’in Türkiye, Azerbaycan ve Kıbrıs’ta üsler kurmayı planladığını yazdığını ancak IŞİD’in Kıbrıs’ın Kuzeyi’nde mi yoksa Güneyi’nde mi üs kuracağını netleştirmediğini belirtti.

Gazete, adı geçen örgütün ilişkileri ve faaliyetleriyle ilgili genel bilgilere yer veren “Al Rai” isimli Kuveyt gazetesinin ise, Batılı istihbarat teşkilatlarından kaynaklara işaret ederek, Kıbrıs’ın, Hizbullah’ın İsrail hedeflerini vurmak için üst kurmayı hedef  aldığı ülkeler arasında bulunduğuna işaret ederek “Gün yüzüne çıkan yeni bilgilere göre IŞİD’in yayılmaya çalıştığı ülkeler olan Kıbrıs, Türkiye ve Azerbaycan’daki diplomatik misyonlar Hizbullah’ın olası hedefleridir” ifadesine yer verdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.