1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. IŞİD KIBRIS'TAKİ İNGİLİZ ÜSSÜ'NDEN VURULDU!
IŞİD KIBRIS'TAKİ İNGİLİZ ÜSSÜ'NDEN VURULDU!

IŞİD KIBRIS'TAKİ İNGİLİZ ÜSSÜ'NDEN VURULDU!

IŞİD Kıbrıs'taki İngiliz Üssü'nden vuruldu

A+A-

 

İngiliz Hava Kuvvetleri IŞİD hedeflerine yönelik Irak’taki ilk hava saldırısını gerçekleştirdi. Bugüne kadar sadece keşif uçuşu yapan uçaklar, İngiliz Parlamentosu’nun geçtiğimiz cuma günü operasyona onay vermesinden sonra IŞİD’e ait iki hedefi vurdu. IŞİD'i vuran İngiliz uçakları Kıbrıs'ın güneyindeki İngiliz Üssün'den kalktı.

İngiliz Hava Kuvvetleri IŞİD hedeflerine yönelik Irak’taki ilk hava saldırısını gerçekleştirdi. Bugüne kadar sadece keşif uçuşu yapan uçaklar, İngiliz Parlamentosu’nun geçtiğimiz cuma günü operasyona onay vermesinden sonra IŞİD’e ait iki hedefi vurdu.

Irak’ın kuzey batısında bulunan Kürt askerlere yapılan saldırıya yardım etmek amacıyla iki Tornada jeti kullanılırken, İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon yaptığı açıklamada ‘hedef alınan noktalar arasında silah yüklü araçlar ve ağır silahların bulunduğu bir mevzi olduğunu’ söyledi.

Operasyonun başarılı geçtiğini ve jetlerin güvenli bir şekilde tekrar üsse geri döndüğünü belirten yetkililer, uçakların keşif uçuşu yaparken saldırı emri aldığını açıkladı.

İngiltere Irak’taki operasyon için Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ndeki askeri üssünü kullanıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.