1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. “IŞİD lideri görüşmeyi son anda iptal etti”
“IŞİD lideri  görüşmeyi son anda iptal etti”

“IŞİD lideri görüşmeyi son anda iptal etti”

“IŞİD lideri görüşmeyi son anda iptal etti”

A+A-

ÜNLÜ sinema oyuncusu Sean Penn’in, Meksikalı uyuşturucu baronu El Chapo (Bücür) lakaplı Joaquin Guzman ile yaptığı ve Rolling Stone dergisinde yayımlanan röportaj tartışma konusu oldu.

Sosyal medya kullanıcıları, Penn’in suç örgütü lideri Guzman’a “Hiç hayaliniz var mı” gibi sorular sormasını eleştirdi.

The New Yorker, Hollywood yıldızıyla alay ederek, “IŞİD lideri (Ebubekir el-Bağdadi), Sean Penn’le görüşmesini son anda iptal etti” başlığını attı.

Serbest çalışan gazeteci Ben Taub ise Twitter’dan “Sean Penn neden El Chapo’ya örgütünün kaç tane gazeteci öldürdüğünü sormadı” diye sitem etti.

Bu arada, Meksikalı yetkililer, ABD'li aktörü sorgulamak istiyor. Meksikalı bir yetkili, Başsavcılığın, görüşmeyi ayarlayan Meksikalı TV yıldızı Kate del Castillo ile de konuşmak istediğini söyledi.

Sean Penn, Rolling Stone dergisinde röportajla beraber kaleme aldığı yazıda bu görüşmenin Castillo olmadan gerçekleşemeyeceğini vurgulamış, Guzman’ın tek güvendiği ismin o olduğunu ifade etmişti.

‘ULUŞTURUCU SATMA’ DEMİYORUM SAT AMA...

Kate del Castillo (üstte) ile El Chapo bağlantısı 2012 yılına uzanıyor. Castillo, Twitter’dan El Chapo’ya, “Sana gerçeği saklayan politikacılardan daha fazla güveniyorum” diye yazmış, yine internette doğrudan ona seslenerek, “Uyuşturucu ticaretini hastalıklara çare ve sokaktaki çocuklara yiyecek bulmak için yap” demişti.

Bu mesajlar sonrası ikili mektuplaşmaya başlamıştı.

Guzman, Meksika güvenlik güçlerinin Sinaloa eyaletindeki Los Mochis kentindeki bir otele düzenlediği baskında yakalanmıştı.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.