1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “IŞİD MİLİTANLARININ, KKTCDEN SURİYE’YE TAŞINDIĞI DOĞRU MU?”
“IŞİD MİLİTANLARININ, KKTCDEN  SURİYE’YE TAŞINDIĞI DOĞRU MU?”

“IŞİD MİLİTANLARININ, KKTCDEN SURİYE’YE TAŞINDIĞI DOĞRU MU?”

Eğer doğruysa göz yumanlar var! Haber ve iznin olmaması mümkün değildir!

A+A-

KORKMAZHAN: “IŞİD MİLİTANLARININ, KIBRIS’IN KUZEYİNDEN SURİYE’YE TAŞINDIĞI DOĞRU MU?”

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan, terör örgütü IŞİD militanlarının, KKTC’den Suriye’ye taşındığına dair uluslararası ve yerel basında çıkan haberlerin endişe verici olduğunu belirterek, CTP-UBP hükümetini açıklama yapmaya çağırdı.

Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, “İddialara göre Mağusa’da bazı otellerde konaklayan cihatçılar daha sonra İskele-Boğaz bölgesindeki limanda bulunan balıkçılar aracılığı ile IŞİD’a katılmak için Suriye’ye götürülüyor. Bugüne kadar 60 İngiliz cihatçısının İskele-Boğaz limanında Suriye’ye gittiği tahmin ediliyor” diyen Korkmazhan, CTP-UBP hükümetinin iddiaları bir an önce araştırmasını ve teröristlere karşı gereken tedbirleri almasını talep etti.

“REJİMİN İZNİ OLMADAN GEÇMELERİ MÜMKÜN DEĞİL” 

Açıklamada, “IŞİD militanlarının, Kıbrıs’ın kuzeyini geçiş noktası olarak kullandığı doğru ise altı istihbarat örgütü, binlerce askeri ve polisi olan Kıbrıs’ın kuzeyindeki rejimin haberinin ve izninin olmaması mümkün değildir” ifadesine yer veren Korkmazhan, iddiaların doğru olduğu varsayıldığında IŞİD militanlarının KKTC’den Suriye’ye taşınmalarına “göz yumulduğunun” açık olduğunu savundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.