1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. IŞİD TURİZME DARBE VURDU!
IŞİD TURİZME DARBE VURDU!

IŞİD TURİZME DARBE VURDU!

IŞİD’in AB tarafından bahane gösterilerek “Müslüman ülkelere gitmeyin, çünkü orada IŞİD var” uyarısı !

A+A-

 

Ülkemizde henüz terör listesine alınan IŞİD, turizme darbe vurdu. Birçok sorunla mücadele etmeye çalışan turizm sektörüne son darbe de IŞİD’den geldi. Kıbrıs Postası'nın haberine göre, Turizm sektöründe önde gelen isimler, IŞİD’in AB tarafından bahane gösterilerek “Müslüman ülkelere gitmeyin, çünkü orada IŞİD var” uyarısı ile insanları iç turizme yönlendirdiklerini söyledi.

Turizmde sorunlar bitmiyor. Rusya’daki kriz, imaj reklamları, yurtdışından getirilen rehberler, Rusya’daki kriz sebebiyle iflas eden tur operatörleri ve acenteler ülkemiz turizmcilerinin 2015 için umutlarını tüketirken, Birde IŞİD’in ortaya çıkması ve Avrupa Birliği’nin bunu koz olarak kullanması turizmden beklentileri oldukça azalttı. Kıbrıs Postası’na konuşan KTSAB Başkanı Tolun, KTOB Başkanı Aktığ ve KITREB Başkanı Altıner ise Avrupa Birliği’nin IŞİD’i fırsat bilerek “Müslüman ülkelere gitmeyin” diye duyurular yapmasını ise oluşan ekonomik krizi iç turizmle aşacaklarını düşünmelerinden dolayı olduğunu belirtti.

Tolun; “Müslüman ülkelere gitmeyin”

Kıbrıs Türk Seyahat Acenteleri Birliği (KTSAB) Başkanı Orhan Tolun, ülkemizi turist açısından etkileyen olaylardan bahsederek, 2015’teki turist ziyaretinin Rusya’daki kriz, ülkemizin imaj reklamında bulunmaması ve IŞİD sebebiyle azalacağını belirtti.

Rusya’daki krizin sadece Rusya’yı değil Avrupa’yı da vurduğunu söyleyen Tolun, “ Avrupa ise bahane olarak gazeteci katliamını ve IŞİD’i göstererek, Müslüman ülkelerine gitmeyin diye çağrı yapıyorlar. Avrupa Birliği vatandaşının kendi ülkelerine gitmelerini ve paranın Avrupa Birliği’nde kalmasını istiyor. Bu konular bizi en önemli etkileyen konulardan biridir. 2014 yılında turizmin duracağını söylerdik ve gerçekten durdu” şeklinde konuştu.

Aktığ: “İslam korkusu yükseliyor”

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KTOB) Başkanı Hüseyin Aktığ, 2014 yılının ikinci yarısından başlayarak bir İslam Korkusunun dünyada yükseldiğini vurgulayarak, “Ben hissettirilmeye çalışılan bu İslam korkusunun bilinçli yapılan bir çalışma olduğunu düşünüyorum. Biraz daha geçmişten bugüne kadar değerlendirmek gerekirse, 11 Eylül saldırılarından sonra insanlar seyahat ederek başka ülkelerde tatil yapmaya korkarak, tatil amaçlı kendi ülkelerini seçmeye başladı. Aynı şekilde bunu destekleyen bir hareketle de Avrupa okullarında tatiller ayrı zamanlara denk getirildi, bunu yaparken de amaç herkesin tatile aynı zamanda gitmemesiydi. Bu etkenlerle insanlar iç turizme yönelmeye başladı” şeklinde konuştu.

Avrupalı İslam ülkeleri tercih etmeyecek”

Aktığ, sözlerine şu şekilde devam etti; “Tüm bu etkenlerden sonra Dünya Turizm Örgütünün yayınladığı 2015 öngörülerinde Avrupa ülkelerinden turizm amaçlı seyahat etmeyi düşünenlerin İslam korkusu ve Afrika’daki hastalıklardan dolayı Afrika, Orta Doğu ve İslam ülkelerini tercih etmeyeceği öngörülüyor. Öngörüde Avrupa’da yaşayan insanların eğer paraları varsa Uzak Doğu ülkelerine, eğer buralara gidecek güçleri yoksa da Avrupa Kıtası içinde tatil yapacakları öngörülüyor. Yine İngiltere’nin verilerine göre 2014 yılında iç turist hareketi yüzde 33’lük bir artış gösterdi. Kısacası şunu söylemek mümkün IŞİD gerçeği ve 2014’dün ikinci yarısından bu yana hızla yükselen İslam korkusu 2015’yılında bazı önlemler alınmadığı takdirde ülkemiz turizmini bir hayli etkileyecek.

Altıner: “Bir de IŞİD ortaya çıktı”

Kıbrıs Türk Rehberler Birliği (KITREB) Başkanı İbrahim Altıner, ülkemiz turizminin birçok sorunu olduğunu ve birçok problem altında ezildiklerini belirterek, “2015 yılı bizler için zor bir yıl olacak. Rusya’daki krizden kaynaklı tur operatörlerin ve acentelerinin iflası, yurtdışından getirilen rehberler, Güneyin bize uyguladığı ambargolar gibi turizmimizi etkileten birçok sebep varken ve biz bunları çözmeye çalışırken birde IŞİD ortaya çıktı. Tabi ki bu etkenler Türkiye pazarını da etkileyecektir ve Türkiye bu sebeple indirime giderek, bu açığı kapatmaya çalışacak ve bu durumdan KKTC oldukça fazla etkilenecek. Ama gerçeğe baktığımızda turizm açısından en büyük sorun siyasettir. Diğer konular ise bunun arkasından sıralanmaktadır. Tabi ki Avrupa Birliğinin kendi vatandaşlarına yaptığı “Müslüman ülkelerine gitmeyin orada IŞİD var” duyurusu da bizi önemli oranda etkiliyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.