1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. IŞİD’E KARŞI MÜDAHALEDE KIBRIS’IN KULLANILMASI
IŞİD’E KARŞI MÜDAHALEDE KIBRIS’IN KULLANILMASI

IŞİD’E KARŞI MÜDAHALEDE KIBRIS’IN KULLANILMASI

IŞİD'e karşı başlatılan askeri müdahalede Suriye ve Irak'ta sivil halk kitlelerinin bombalandığı

A+A-

 

Kıbrıs Sosyalist Partisi (KSP), Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütüne karşı askeri müdahaleye ve bu süreçte Kıbrıs adasının kullanılmasına karşı olduğunu açıkladı.

KSP Genel Sekreteri Mehmet Birinci, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, IŞİD'e karşı başlatılan askeri müdahalede Suriye ve Irak'ta sivil halk kitlelerinin bombalandığını; Ortadoğu'ya yeniden şekil verme operasyonu sürdürüldüğünü ve bölgenin doğal gaz ve petrol kaynaklarının Amerika Birleşik Devletleri ve müttefikleri tarafından zorla alındığını iddia etti.

Kıbrıs adasındaki İngiliz üslerinin İngiltere tarafından hava saldırılarında kullanıldığına işaret eden Birinci, Baf Hava Üssü’nün de Fransız ve Alman güçlerinin bölgede planladıkları saldırılar için kullanılacağını öne sürdü. Kıbrıs Rum Yönetimi sözcüsünün Baf Hava Üssü’nün kullanılmasına olanak tanıyan bazı anlaşmalar olduğu yönündeki açıklamalarına da atıfta bulunan Birinci, “AB üyeliği Kıbrıs'ın ekonomik olarak felaketine yol açtığı gibi, emperyalist vahşet savaşlarına bulaşmasına da yol açmaktadır” dedi.

“Emperyalist” güçlere karşı toplu mücadele çağrısı yapan Birinci, Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiades’i de teslimiyetçi olmakla suçlayarak istifaya çağırdı.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.