1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Işıklı noktalar, kıvılcımlı şimşekler görüyorsanız dikkat!
Işıklı noktalar, kıvılcımlı şimşekler görüyorsanız dikkat!

Işıklı noktalar, kıvılcımlı şimşekler görüyorsanız dikkat!

Nedeni bu olabilir...

A+A-

Auralı migren nedir? Belirtileri ve tedavisi…

Genellikle çocukluk döneminde ortaya çıkan, baş ağrısının yanı sıra kişinin halüsinasyonlar görmesine, kolda uyuşma ve çeşitli algı bozukluklarına yol açan auralı migren hakkında merak edilenler haberimizde...

Görme alanında karaltılar, parlak yıldızlar, yanıp sönen ışıklı noktalar, kıvılcımlı şimşekler gibi belirtilerle kendini gösteren auralı migren nedir? Belirtileri ve tedavisi ile ilgili bilinmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz…

AURALI MİGREN NEDİR?

Aura, en sık görülen görme bozuklukları olan migrenin nörolojik bir semptomunu tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Auralı migren, migreni olan insanlar arasında daha az görülür ama çoğunlukla en ağır migren türü olarak tanımlanır. Aura, migren krizinden kısa bir süre önce meydana gelen bir dizi duyusal rahatsızlıktır. Bu rahatsızlıklar, görme alanında karaltılar, parlak yıldızlar, yanıp sönen ışıklı noktalar, kıvılcımlı şimşekler görmekten, vücudun bir tarafındaki karıncalanmaya, veya görmeyi engellemeye kadar giden ve genellikle 20-60 dakika süren bir rahatsızlık arasında değişir. Aura, migren hastalarını etkilemediği ve genellikle her migren atağı sırasında ortaya çıkmadığı için doktorlar ve araştırmacılar için özel bir öneme sahiptir.

AURALI MİGREN BELİRTİLERİ

Auralı migren, diğer migren türlerinden farklı olarak çeşitli halüsinasyonlar ile birlikte seyreder. Auralı migrende baş ağrısının yanı sıra halüsinasyonlar, kolda uyuşma ve çeşitli algı bozuklukları da birlikte görülmektedir. Auralı migren hastaları genellikle görsel bozuklukları da beraber yaşamaktadır. Bu migren nöbetleri bazı hastalarda baş ağrısı olmadan da ortaya çıkmaktadır.

Auralı migrenin belirtileri bunlar ile sınırlı değildir. Hastalarda çeşitli şekiller görme, el ve parmakların büyüdüğü hissi gibi belirtiler de görülmektedir. Bulantı hissi ve mide kökenli sıkışma hissi de yine migren belirtilerinden bazılarıdır. Bunun yanı sıra normal migrende görülen çeşitli belirtiler auralı migrende de görülmektedir.

AURALI MİGREN TEDAVİSİ

Auralı migrende hastalığın kökenine inmek gerekmektedir. Auralı migrenli hastaların çoğunluğunda çocukluk çağında başlangıç olması dikkat çekicidir. Auralı migrenin tedavisinde sıklıkla tercih edilen yöntem nöral terapidir. Kesin sonuç almak için nöral terapinin tekrarlanması da işe yaramaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.