1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İSİM BENZERLİĞİ YÜZÜNDEN MAĞDUR OLDU!
İSİM BENZERLİĞİ YÜZÜNDEN MAĞDUR OLDU!

İSİM BENZERLİĞİ YÜZÜNDEN MAĞDUR OLDU!

İsminden dolayı mağduriyet yaşıyor

A+A-

İsim benzerliği Berkem Et Pazarı işletmecisi Seyhan Plaka’yı mağdur etti. Basında çıkan “ölü inek eti sattılar” haberiyle yakından, uzaktan ilgisi olmayan Plaka kasabın ismi ile kendi isminin benzerliğinden dolayı vatandaşlar tarafından ölü inek eti satmaktan dolayı itham ediliyor.

Eniz ORAKCIOĞLU

22 Eylül’de basına yansıyan “ölü inek etini sattılar” başlıklı haberle Berkem Et Pazarı ve Berkem Restoran Sahibi Seyhan Plaka büyük mağduriyet yaşadı. Söz konusu haberde geçen Şengül Seyhan’a ait Seyhan Kasap ile karıştırılan Seyhan Plaka, vatandaşların ölü inek satanın kendisi olduğunu sandıkları için yaşadığı mağduriyet karşısındaki isyanını paylaştı.

“Benim uzaktan yakından bir ilgim yok”

Mağduriyetini anlatan Kasap Seyhan Plaka, “haberde yer alan kişinin soyismi, benim ise ismim Seyhan, fakat benim kasabımın adı Berkem Et Pazarı, onlarınki ise Seyhan Kasaptı. Bu durum beni mağdur etti vatandaş ve müşterilerim kulaktan duyma bilgilerle ölü inek eti satan kişinin ben olduğum şeklinde bir yanılgı içerisindeler ve ön yargı ile yaklaşıyorlar. Ama bu durumla benim uzaktan veya yakından bir ilişkim yok, haberi tekrar okurlarsa o kasabın benim olmadığı Şengül Seyhan’a ait olduğunu göreceklerdir” diye konuştu.

 

“15 gün tatile gittim ceza aldım sandılar”

1995 yılından beri Ortaköy’de kasap dükkanı olan Plaka, “herkes ismimden dolayı beni Seyhan Kasap diye bilir, ama benim dükkanımın adı Berkem Et Pazarı. Haberde geçen Seyhan Kasabın soyismi Seyhan ve Dükkânının adı da Seyhan Kasap. Benim açımdan diğer bir talihsizlik de her yıl 15 günlüğüne dükkânı kapatıp tatil yapmamla alakalı. Olaydan bir gün sonra tatile gitmek için 15 günlüğüne kapattım. Dükkânın önünden geçen kapıları kapalı, perdeleri inik görünce olayın benimle ilgisi olduğuna tamamen inanıp, ceza aldığımı düşündü. Hâlbuki söz konusu kasap dükkânı 6 aylık bir ceza alarak altı ay süreyle kapatılmıştır” dedi.

Yeni Bakış

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.