1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İSİM BENZERLİĞİNDEN TUTUKLANDI, DAYAK YEDİ
İSİM BENZERLİĞİNDEN TUTUKLANDI, DAYAK YEDİ

İSİM BENZERLİĞİNDEN TUTUKLANDI, DAYAK YEDİ

İsim benzerliğinden tutuklandı, dayak yedi

A+A-

67 yaşındaki Zeki Yorgancıoğlu isim benzerliği nedeni ile Mehmetçik’te gerçekleşen cinsel taciz olayının zanlısı olduğu gerekçesi ile tutuklandı. Yorgancıoğlu, Ziyamet Karakolu’nda dayak yediğini ardından ise yanlış şahsın tutuklandığının anlaşılması üzerine özür dilenerek serbest bırakıldığını ifade etti

İskele Polis Müdürlüğü’ne bağlı Ziyamet Polis Karakolu’nda meydana gelen dayak olayı kamuoyunu sarstı. İsim benzerliği nedeni ile Mehmetçik’te gerçekleşen cinsel taciz olayının zanlısı olduğu gerekçesi ile tutuklanıp götürüldüğü Ziyamet Polis Karakolu’nda dövüldüğü iddia edilen ardından ise yanlış şahsın tutuklandığının anlaşılması üzerine özür dilenerek serbest bırakılan 67 yaşındaki Zeki Yorgancıoğlu bugün polisler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacak.

Pek çok kesimden olay ile ilgili tepki yağarken, aile yaşanılanların kabul edilemez olduğunu belirterek yargı önünde haklarını arayacaklarını dile getirdi.

Hastaneden gerekli doktor raporlarının temin edildiğini ifade eden Zeki Yorgancıoğlu’nun oğlu Ali Yorgancıoğlu, bugün İskele kazasında yaşanan olay ile ilgili savcılığa şikayette bulunacaklarını ve suçluların cezasını çekene kadar geri adım atmayacaklarını ifade etti.

 “Tutuklama yanlış yapıldı”

Zeki Yorgancıoğlu’nun oğlu Ali Yorgancıoğlu Mehmetçik’te önceki gece 19 yaşındaki zihinsel ve fiziksel özürlü bir şahsın cinsel tacize uğraması olayı ile ilgili soruşturma başlatan polis ekiplerinin, verilen bilgilerin eksikliği nedeni ile yanlış tutuklama gerçekleştirdiğinigenç çocuğa tacizde bulunan şahsın adının Mustafa Şişmanoğlu olmasına rağmen köylü tarafından Mehmet olarak bilinmesi, 67 yaşındaki Zeki Yorgancıoğlu’nun ise baba adından dolayı adının köyde Mehmet olarak bilinmesinin hataya yol açtığını belirtti.

Yanlışlık şikayetçi şahısların tacizcinin Zeki Yorgancıoğlu olmadığını söylemesi üzerine ortaya çıkarken, suçla alakası olmadığı halde yaka paça tutuklanıp polis karakolunda götürülen ve karakolda polis tarafından darp edildiği iddia edilen 67 yaşındaki Zeki Yorgancıoğlu’na destek yağdı.

 “Sorgusuz sualsiz dayak attılar”

Konu ile ilgili konuşan Ali Yorgancıoğlu,Ziyamet Polis Karakolu’nda görevli polislerin tarlada zeytin süren babası 67 yaşındaki Zeki Yorgancıoğlu’nu apar topar eve çağırarak hiçbir açıklama yapmadan alıp karakola götürdüklerini söyledi.

Karakolda ne olduğunu anlamak için polislerle sohbet eden babasının aniden sonradan 3 yıldızlı olduğunu öğrendikleri bir polis tarafından dövüldüğü söyleyen Yorgancıoğlu, polisin 67 yaşındaki babasının sol gözüne 3 yumruk vurmasının ardından yüzüne de birkaç kez daha vurduğunu anlattı. Babasının aynı polis tarafından “tanık seni teşhis etsin de kemiklerini kıracam” şekilde tehdit edildiğini belirten Yorgancıoğlu, şikayetçinin polise bildirdiği şahsın babasının olmamasının ortaya çıkmasının ardından polisin özür dileyerek babasını yeniden eve bıraktığını anlattı.

Zeki Yorgancıoğlu’nun sorgusuz sualsiz polis tarafından darp edildiğini anlatan Ali Yorgancıoğlu, yaşanan olayı babasının eve getirilmesi ile öğrendiklerini ve polisten şikayetçi olmamaları yönünde kendilerinden ricada bulunduğunu söyledi.

Yaşanan olayların ardından babasının sağlık durumunun iyi olmaması üzerine Zeki Yorgancıoğlu’nu hastaneye götürdüklerini anlatan Ali Yorgancıoğlu babasının 3 saat müşahede de tutulmasının ardından taburcu edildiğini kaydetti.

 Yorgancıoğlu: Hakkımızı sonuna kadar arayacağız

Yaşanan olayın kabul edilebilir olmadığını söyleyen Ali Yorgancıoğlu, “38 yaşındayım babamı ilk kez ağlarken gördüm. Bunu yapanlar cezasını çekecek. Hakkımızı sonuna kadar arayacağız” şeklinde konuştu. Taburcu edilmesine rağmen daha önceden ameliyatlı olan Zeki Yorgancıoğlu’nun olayın şokunu henüz üzerinden atamadığını söyleyen öfkeli oğul Ali Yorgancıoğlu, babasının psikolojik olarak etkilenmesinin yanı sıra, yüzünde morluklar oluştuğunu söyledi. Doktordan gerekli raporların temin edildiğini söyleyen Yorgancıoğlu, bu gün İskele’de Savcı Serhan Bundak’a giderek söz konusu polisler ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. Şikayetçi olmak için önceki akşam polis karakoluna gittiklerini ancak tarafların polis olması nedeni ile olayla savcılığın ilgileneceğinin söylendiğini aktaran Yorgancıoğlu, polisleri isim olarak bilmedikleri için savcılıkta babası Zeki Yorgancıoğlu’na tanıtma yapılacağını kaydetti.

1-20160802105705.jpg

Yüzlerce kişiden destek gördü

Babası Zeki Yorgancıoğlu’nın yaşadıklarını sosyal medya üzerinden duyuran Ali Yorgancıoğlu, çok sayıda kişiden destek gördüğünü belirtti. Olayın kamuoyunda ciddi bir tepkiye neden olduğunu söyleyen Ali Yorgancıoğlu, polis teşkilatından ise henüz kendisine ulaşıp açıklamada bulunan bir yetkilinin olmadığını söyledi. Kendisine ulaşan telefonlarda destek için yürüyüş düzenleme teklifinde bulunulduğunu söyleyen Yorgancıoğlu, bu tür eylemler düzenlemeyi düşünmediklerini haklarını yargıda arayacaklarını kaydetti.

 

Tepki yağıyor

Ali Yorgancıoğlu’nun sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda yüzlerce kişi destek belirtip yorumda bulundu. Olaya sosyal medya üzerinden ve halk tarafından tepki yağarken Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay’da sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu.Polis karakolunda dayağa ve şiddete maruz kaldığını dile getiren şahsın aile mensuplarıyla görüştüğünü kaydeden Özersay, asıl konunun isim benzerliği nedeni ile yanlış kişinin karakola götürülmesinin olmadığınıvatandaşın karakolda ifadesinin alınması anında dövülmesi olduğunu söyledi. Üzerinde durulması gereken konunun ifadelerin şiddet kullanılarak alınması olduğunu söyleyen Özersay, tepkisini şu açıklama ile dile getirdi.

 “Yani ‘doğru’ kişiyi karakola götürmüş olsalardı onu da döveceklerdi belli ki. Düşünsenize, 67 yaşında iki kez kalp operasyonu geçirmiş bir babanız var, üstelik inüsilin tedavisi gören bir şeker hastası ve karakola götürülüp dövülüyor, kendisine tokat atılıyor. Gözünün altı morarıyor, tansiyonu fırlıyor. Bu vatandaş bugün aramızda olamayabilirdi. Maruz kaldığını iddia ettiği durum doğruysa bu bir işkencedir, kötü muameledir, onur ve haysiyet kırıcı davranıştır, suçtur.
Polis Genel Müdürlüğü, polis teşkilatının yıpranmasını istemiyorsa en kısa sürede harekete geçmelidir, disiplin soruşturması başlatmalıdır, tabi halihazırda başlatmamışsa. Kamuoyuna da bu konuda tatminkar bir açıklama yapılması gerekir diye düşünüyorum. Çünkü bu kamu otoritesi kullanan kolluk kuvvetlerinin yasalar bağlamındaki görev, yetki ve sorumluluğu düşünüldüğünde kabuledilebilir bir şey değildir.”

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.