1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞİN İÇİNE PARTİZANLIK GİRİNCE...
İŞİN İÇİNE PARTİZANLIK GİRİNCE...

İŞİN İÇİNE PARTİZANLIK GİRİNCE...

Önce kiraladılar işin içine partizanlık girince iptal ettiler!

A+A-

Kırsal Kesim Arazilerin yanısıra hali araziler ile ekilmesi için kiralanan arazilerde partizanlığın dik alasının yaşanmakta olduğu öne sürülüyor.

UBP partisinin tek başına hükümet olduğu dönemlerde yaşandığı öne sürülen partizanlığa tepki gösteren ve partizanlık yapılarak arazi dağıtımı yapıldığını ileri süren Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, Başbakan olduğu dönemde de konu ile ilgili olarak Başsavcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

ADİL VE ŞEFFAF OLSUN DEMİŞTİ

Eski Başbakan, Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, kamu arazilerinin kiralanması konusunda, net, sağlam, dayanaklı bir tüzük maddesi olmadığını, bu arazilerin gelişigüzel kiralandığını belirtmiş ve kamu arazilerinin adil, şeffaf ve ihale usulüyle kiralanması gerektiğini kaydetmişti.

KİRALADIKLARI ARAZİLERİ İPTAL ETTİLER

Ancak UBP hükümetini eleştiren Sibel Siber ile CTP’nin atadığı üst düzey bürokratlar adil, şeffaf dağıtılması gerektiğini öne sürdükleri arazileri kiralanan şahısların elinden neden göstertmeden alarak kendi yandaşlarına kiralamaya başladı.

İnönü Köyü’nde P/HXXIII:59’da bulunan 240.72 parsel nolu hali araziyi  2014 Eylül ayında kirayan Süreyya Kuyucuoğlu’nun, CTP’li İnönü Köyü’nün eski bir belediye başkanının girişimi ile elinden alındığı öne sürülüyor.

sureyya.jpg

AĞAÇLARINI KURTARMAK İSTEDİ PARTİZANLIĞA KURBAN GİTTİ

Hali araziyi kiraladıktan sonra iptal kararı ile karşı karşıya kalan Süreyya Kuyucuoğlu yaptığı açıklamada, Benim İnönü’de babamdan kalan bir arazim var. Arazime Zeytin ve diğer ağaçlardan ektim. Miras olarak bana kalan arazimin yanında küçük birde hali arazi vardı. Eski Belediye başkanı benim arazimin yanına mandıra yaptı. Traktörünü kiraladığım hali araziye koyarken hayvanları da ağaçlarımı yiyordu. Bende ağaçları korumak için arazimi telledim. Bu nedenle benim ile zıtlaşarak parti rozetini de kullanarak hali arazinin iptal edilmesini sağladı. Bu resmen kabul edilebilir bir durum değil. Partizanlığın bu kadarı da görülmüş değil. Ben hakkımı mahkeme yolu ile arayacağım ifadesinde bulundu.

HÜKMETTİ İPTAL ETTİ

16 Ocak 2015 tarihinde bana Mağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu imzalı bir yazı fakslandı ve kiraladığım hali arazinin iptal edildiği bana bildirildi diyen Süreyya Kuyucuoğlu, 5 Ocak tarihinde hazırlanan yazıyı alınca Mağusa Kaymakamlığına gittim. Oradaki memurlar ile görüşerek bunun nedenini sordum. Kararın Kaymakam tarafından alındığını ve hali arazimin iptal edildiğini bana söylediler  dedi.

BİRDE GÜLEREK DALGA GEÇTİLER

Süreyya Kuyucuoğlu açıklamasına devamla, ben hakkımı mahkemelerde arayacağımı konuyu basında da duyuracağımı söyleyince bana gülerek bizde okuruz ve dinleriz dediler. Bir kurum bu kadar duyarsız olamaz. Ve bir memur bir vatandaşa bu tip alayımsı davranış sergileyemez ifadesinde bulundu.

Sözcü

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.