1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞİTME KAYBI SAPTANAN BEBEKLERİNSE
İŞİTME KAYBI SAPTANAN BEBEKLERİNSE

İŞİTME KAYBI SAPTANAN BEBEKLERİNSE

Sağlık Bakanlığı, yeni doğan bebeklere

A+A-

SAĞLIK BAKANLIĞI: “YENİ DOĞAN BEBEKLERE İLK 3 AYDA MUTLAKA İŞİTME TARAMA TESTİ YAPILMALI”

“İŞİTME KAYBI SAPTANAN BEBEKLERİNSE, 6 AYLIK SÜREDE TEDAVİLER BAŞLATILMALI”

Sağlık Bakanlığı, yeni doğan bebeklere yönelik işitme tarama testi muayenelerinin, kasım ayından itibaren tüm devlet hastanelerinde yapılmaya başlanacağını açıkladı.

Sağlık Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, vatandaşlar bulundukları bölge hastaneleri ile irtibata geçip randevu almak suretiyle tüm yenidoğanların işitme taramalarını yaptırabileceklerini duyurdu. 

“İŞİTME TARAMA TESTİNİN ERKEN DÖNEMDE YAPILMASI ÖNEMLİ…”

Açıklamada, işitme tarama testinin bebeklerde erken zamanda yapılmasının (yenidoğan dönemde) önemine değinen Sağlık Bakanlığı, taramayla, bebeklerde işitme konusunda erken tanı şansının yakalanmış olacağını ve gerekli tedavinin gecikilmeden başlatılma şansının doğacağı kaydedildi.

Tarama yapılmayan bebeklerde işitme kaybı tanısının 3 yaşına kadar gecikebileceği belirtilen açıklamada gecikmenin, tedavide bazı sorunlara yol açabileceği de kaydedildi.

Yapılan araştırmalarla ortaya çıkan bilimsel verilerin, yeni doğan işitme taramaları sayesinde, işitme kaybı tanı zamanının, bebeklerde 3’üncü aya kadar düştüğünün görüldüğü ifade edilen açıklamada, “Yeni doğan bebeklerin ilk 3 ay içerisinde işitme tarama testinden geçirilmesi ve işitme kaybı tespit edilenlerin de ilk 6 ay içinde tedavilerine başlanmasını öneriyoruz” ifadelerine yer verildi.

“HER BİN DOĞUMDA 1-4 ARASI İŞİTME KAYBI GÖRÜLÜYOR”

Açıklamada şöyle denildi:

“İşitme kaybı insanlarda görülen en sık konjental anomalilerden birisidir. Yapılan araştırmalar her bin doğumda 1-4 arasında işitme kaybı görüldüğünü gösteriyor. Çocuklarda yaşamın ilk yılında bu olayın fark edilmesi son derece önemlidir. Çünkü işitsel uyarı, dil gelişimi ve zihinsel becerilerin gelişmesi için önemlidir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.