1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İSKELE BELEDİYESİ ÇİM EKİMİ İŞLERİ SÖZLEŞMESİ İMZALADI
İSKELE BELEDİYESİ ÇİM EKİMİ İŞLERİ SÖZLEŞMESİ İMZALADI

İSKELE BELEDİYESİ ÇİM EKİMİ İŞLERİ SÖZLEŞMESİ İMZALADI

İSKELE BELEDİYESİ SAHİL DÜZENLEME VE REKREASYON PROJESİ YEŞİL ALAN DÜZENLEME – HYDROSEEDING YÖNTEMİ İLE ÇİM EKİMİ İŞLERİ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI.

A+A-

İskele Belediyesi Sahil Düzenleme ve Rekreasyon Projesi kapsamında çıkılan yeşil alan düzenleme - çim ekimi ihalesi sonuçlandı.

Çim İhalesi, İskele Belediye Meclisi’nin oybirliği ile aldığı karar doğrultusunda “optimum teklifi veren” Çimtek Tarım Ltd.’e verildi. Çim ihalesi sözleşmesi İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun ve Çimtek Tarım ltd. Direktörü Ali Ulusoy tarafından imzalandı.

İmza töreninde, Belediye müdürü Tahir Musalar ve Başkan Danışmanı Mehmet Erkul’un da hazır bulunduğu sözleşme ile “Kuzey Kıbrıs’ın yeni çekim merkezlerinden İskele sahillerinin” yeşil örtü ile kaplanması hedefleniyor.

Belediyenin Proje Yönetim Birimi’nden yapılan açıklamada, çim ekimi işlerinin en az 15,000m2’lik bir alanda yürütüleceğine vurgu yapılarak, hydroseeding yöntemle gerçekleştirilecek yaklaşık 60,000 TL değerindeki işlerin, 30 takvim gününde tamamlanmasının hedeflendiği belirtildi.

İskele Belediyesi, bu projenin ilk etabı olarak, Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti mali katkıları ile Long Beach Sahil Şeridinde bitkisel toprak dolgu yaparak yeşil alanlar oluşturmuştu. Ayrıca, söz konusu yeşil alanların etkin sulaması için de; sulama sistemleri (fiskiyeler dahil) döşenerek,  120 m3 b/arme su deposu yapımı (su pompaları dahil) gerçekleştirilmişti.

ULUSOY

İmza töreninde bir açıklama yapan Çimtek Tarım Ltd. Direktörü Ali Ulusoy, İskele Belediyesi’nin büyük projesine katkı sağlayacak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hedeflerinin bir ay içerisinde İskele Sahillerini yeşillendirmek olduğunu belirten Ulusoy, yürütülecek yeşillendirme çalışmalarının diğer belediyelere de örnek olması temennisinde bulundu.

ORUN

İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun ise, yeşil alan çalışmalarının kurumun öncelikli projelerinden olduğuna dikkat çekerek, yeşiller içinde bir İskele hedeflediklerini vurguladı.

İskele’yi yeşile bürümeyi ana hedef olarak belirlediklerini söyleyen Orun, İskele sahil şeridinde yürütülen çalışmaların Kuzey Kıbrıs’ta bir model oluşturacağına olan inancını yineledi. İhaleyi kazanan Çimtek Tarım Ltd. Direktörünü de kutlayan Orun, yakın gelecekte İskele halkının gurur duyacağı bir kıyı şeridi yaratacaklarını ifade etti.

 

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.