1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İSKELE BELEDİYESİ HALK DANSLARI FESTİVALİ GÜZELİ YARIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
İSKELE BELEDİYESİ HALK DANSLARI FESTİVALİ GÜZELİ YARIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İSKELE BELEDİYESİ HALK DANSLARI FESTİVALİ GÜZELİ YARIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İSKELE BELEDİYESİ HALK DANSLARI FESTİVALİ GÜZELİ YARIŞMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

A+A-

47. İskele Festivali kapsamında düzenlenen 20. Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali’nde Geleneksel Kostüm Defilesi ile Bay ve Bayan Festival Güzeli Yarışması  gerçekleştirildi.

İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, dün akşam  İskele Açık Hava Kültür Merkezi’nde İskele Belediyesi ve BEM’in katkılarıyla düzenlenen 20. Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali’nde erkek ve bayan festival güzeli ödülleri her iki dalda da Rusya’nın oldu. Erkek festival güzeli Vladislav Sheherbarasou, bayan festival güzeli ödülü ise Maria Mirenkova’nın oldu.

Organizatörlüğünü, Kuzey Kıbrıs Halk Dansları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa’nın yaptığı gece Geleneksel İskele Festivaline katılan ekiplerin Geleneksel kostüm defilesi ile başladı; bay ve bayan festival güzeli seçimi ile son buldu.

KKTC, Türkiye, Rusya, Makedonya, Kırgızistan, Meksika, Gürcistan, Bangladeş’ten Festival için İskele’ye gelen gençlerin giydiği kostümler arasından  Türkiye ve Rusya’ya ödül verildi.

Erkek festival güzelleri; Rusya’dan  Vladislav Sheherbarasou; Rusya’dan Bagdan Pravdin ve Türkiye‘den Alper Serhan Baştürk olurken; Bayan festival güzelleri olarak  ise Rusya’dan Maria Mirenkova, Türkiye’den  Elif Meriçli ve yine Rsuya’dan  Regina Manina seçildi.

Festivalde Kırgızista’dan  Meerim Orozova.  Miss. İskele, Makedonya’dan  Adam Anastasay Mr. İskele seçilirken; Türkiye’den Pınar Akdemir Miss Basın ve Makedonya’dan İlahe Trifunovski Mr. Bawsın Ödülüne layık görüldü.

Diğer dallarda ödül alanlar ise şöyle: Miss BEM Rusya’dan  Maria Mirenkova; Miss.  Sky Venüs  Türkiye’den  Pınar Akdemir ve Miss Artemis Rusya’dan  Ekaterina Gladkova.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.