1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İSKELE BELEDİYESİ V. KÜLTÜR VE SANAT GÜNLERİ
İSKELE BELEDİYESİ V. KÜLTÜR VE SANAT GÜNLERİ

İSKELE BELEDİYESİ V. KÜLTÜR VE SANAT GÜNLERİ

İskele Belediyesi V.Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri kapsamında, ilköğretim öğrencilerine yönelik etkinlikte Şebnem Oral’ın sunumuyla Kelime Yayınları yayını olan “Müzikli Masal Sepeti III” - Anadolu Masalları çocuklarla buluşturuldu.

A+A-

İskele Belediyesi V.Kültür ve Sanat Günleri etkinlikleri kapsamında, ilköğretim öğrencilerine yönelik etkinlikte Şebnem Oral’ın sunumuyla Kelime Yayınları yayını olan “Müzikli Masal Sepeti III”  - Anadolu Masalları çocuklarla buluşturuldu.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Başkan Halil İbrahim Orun’un ve Kelime Yayınları Yayın Yönetmeni Asya Çağlar’ın de eşlik ettiği etkinlikle, İskele Belediyesi tarafından çocuklara Müzikli Masal Sepeti 3 – Anadolu Masalları Kitapları (CD’li) armağan edildi.

İskele Atatürk Kültür Merkezi’nin ev sahipliği yaptığı ve iki ayrı seansta gerçekleşen etkinlik, Anadolu Masallarının hem Türkçe, hem de İngilizce olarak müzik eşliğinde anlatımı şeklinde gerçekleşti.

İngilizce öğretmeni olan Şebnem Oral dil öğretirken kullandığı en önemli iki aracı masal ve müzik olduğunu belirtti.

“Küçüklere ne öğretirseniz öğretin öncelikle sevdirmeli ve ilgilerini çekmelisiniz. Öğrenme daha sonra gerçekleşiyor” diyen Oral, masalların İngilizcelerinin de öğrencilerin dil gelişimleri için ayrı bir önem taşıdığını vurguladı.

Etkinlikte söz alan İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun ise, Yazar Şebnem Oral’ı özel bir etkinlikle İskele’de ikinci kez ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çağdaş öğretim yöntem ve tekniklerinin hedefe ulaşmada taşıdığı öneme dikkat çeken Orun, müzik eşliğinde, çocuklara sevdirerek ve ilgilerini çekerek yapılan eğitimin etkili olduğunu söyledi.

İskele Belediyesi’nin çağdaş belediyecilik uygulamalarında sınırları zorlayarak öncülük ettiğine vurgu yapan Orun, çocuklarla ve gençlerle daha iyi bir geleceğin şekilleneceğine inanç belirtti.  

Konuşmanın ardından Başkan Orun tarafından Şebnem Oral’a ve Asya Öztürk’e buket, katkı belgesi ve otantik hediye takdimi yapıldı. Ayrıca, yazar Şebnem Oral kitaplarını çocuklar için imzaladı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.