1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İSKELE BELEDİYESİ’NİN SOĞUK ZİNCİR PROJESİ
İSKELE BELEDİYESİ’NİN SOĞUK ZİNCİR PROJESİ

İSKELE BELEDİYESİ’NİN SOĞUK ZİNCİR PROJESİ

İskele Belediyesi’nin Avrupa Birliği finansal desteği ile yürüttüğü Süt Toplama Merkezleri ve Soğuk Zincir Projesi devam ediyor. Üç yerleşim biriminde süt toplama merkezi inşa edilirken, bir de tanker alındı.

A+A-

ORUN: “ÖNCELİĞİMİZ YEREL KALKINMA”

İSKELE, BOĞAZİÇİ VE TUZLUCA’DA ÜÇ TANE SÜT TOPLAMA MERKEZİ İNŞA EDİLDİ; İHALEYLE 15 TONLUK SÜT TAŞIMA TANKERİ ALINDI

İskele Belediyesi’nin Avrupa Birliği finansal desteği ile yürüttüğü Süt Toplama Merkezleri ve Soğuk Zincir Projesi devam ediyor. Üç yerleşim biriminde süt toplama merkezi inşa edilirken, bir de tanker alındı.

İskele Belediyesi Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, İskele bölgesinde pilot uygulama olarak yürütülen proje kapsamında, İskele merkez, Boğaziçi ve Tuzluca köylerinde üç adet süt toplama merkezi inşa edilerek, hijyen sütün soğutulup muhafaza edileceği ekipman ve donanımların montajları gerçekleştirildi.

Ayrıca, proje kapsamında çıkılan uluslararası ihale ile satın alınan 15 tonluk Süt Taşıma Tankeri, ihaleyi kazanan Artesa Trading Ltd. tarafından İskele Belediyesi’ne teslim edildi.

Açıklamada, toplam 124 bin 270 Euro’ya mal olan tankerin, paslanmaz çelik tankı ve çağdaş donanımlarıyla, yakın gelecekte bölge hayvan besicilerine hizmet vermeye başlayacağı ifade edildi.

ORUN: “KALİTELİ HİJYEN SÜT ÜRETİMİNE DESTEK”

İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, İskele bölgesinin temel geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğuna işaret ederek, üretime destek veren projelere katkı sağlamayı ana hedef olarak belirlediklerini söyledi.

Bölge hayvancılığının mevcut durumunun ve buna bağlı olarak yapılan açık süt üretiminin sürdürülebilir bir yapıda olmadığını vurgulayan Orun, süt toplama merkezlerinin ve süt tankerinin kaliteli-hijyen süt üretimine büyük destek sağlayacağına inandığını belirtti.

Soğutulmuş sütün ekonomik değerinin yüksek olacağına işaret eden Orun, süt işleyen firmaların ve halkın, gıda güvenliği olan kaliteli ürünlere ulaşabileceğini ifade etti.

Projenin başarılı bir şekilde uygulanmasında SÜTEK ve Hayvancılar Birliği ile yakalanan uyumlu çalışmanın katkısı olduğunu belirten Orun, İskele Belediyesi’nin yerel kalınmanın sağlanması hedefiyle yürüttüğü çalışmaların artarak devam edeceğini söyledi.

SÜTEK ve Hayvancılar Birliği ile yapılan çalışmalar neticesinde, tesislerin işletmesinin yapılacak bir protokolle SÜTEK’e devredilmesinin öngörüldüğünü ifade etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.