1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İSKELE – ERCAN ANAYOLUNU ÜZERİNDE ÇALIŞMA VAR!
İSKELE – ERCAN ANAYOLUNU ÜZERİNDE ÇALIŞMA VAR!

İSKELE – ERCAN ANAYOLUNU ÜZERİNDE ÇALIŞMA VAR!

İSKELE – ERCAN ANAYOLUNU ÜZERİNDE ÇALIŞMA VAR!

A+A-

İskele – Ercan anayolunu Aygün köyüne bağlayan ova yolu, stabilize dolgu yapılmak suretiyle iyileştirilip genişletiliyor.

İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Belediyenin yerel üretimi desteklemek ve geliştirmek hedefiyle yürütmekte olduğu çalışmalar çerçevesinde, çiftçilerin ve bahçecilerin tarlalarına ulaşımı amacıyla kullanılan yolun, Aygünlülerin İskele merkeze kısa mesafeden ulaşımı için de bir alternatif oluşturduğu ifade edildi.

Açıklamada şöyle denildi:

“İskele Belediyesi’nin öz kaynaklarından finanse edilen proje, kurumun kendi iş kapasitesi yanında Belediyeler Birliği’nin ortak makine parkı kullanılarak gerçekleştiriliyor. Yılın tüm zamanlarında kesintisiz ve güvenli ulaşımın sağlanmasının hedeflendiği çalışma, çağdaş belediyecilik uygulaması olarak yerel üreticinin desteklenmesi açısından büyük önem taşıyor.”

Yürütülen çalışmalar hakkında açıklama yapan İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun ise, İskele kentinin kırsal yerleşim bölgelerini de kapsadığına dikkat çekerek, bölge halkının toprakla haşır neşir olan, üretken ve çalışkan insanlar olduğunu belirtti.

Kırsal kesimdeki yaşam kalitesinin artırılmasının temelinde tarım ekseninde oluşturulacak kalkınma stratejilerinin başarılı uygulanmasının yer aldığına işaret eden Orun, İskele Belediyesi’nin yerel üretimi destekleyen projelere öncelik verdiğini söyledi.

Bölgede üretilen ürünlerin markalaşması ve pazarlanması amacıyla ilgili kooperatiflerle işbirliği içerisinde çalışmayı planladıklarını ifade eden Orun, bölgede üretimi yapılan Kuzucuk sarmısağının, Topcuköy-Ardahan ballarının, İskele enginarının ve bölge harnubunun ekonomik değerlerinin yüksek olduğunu söyledi.

TAK

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.