1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. İSKELE GENÇLİK MERKEZİ İHALESİ TAMAMLANDI
İSKELE GENÇLİK MERKEZİ İHALESİ TAMAMLANDI

İSKELE GENÇLİK MERKEZİ İHALESİ TAMAMLANDI

İskele Belediyesi’nin öz kaynakları ve Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyetinin mali desteği ile finanse edilen İskele Gençlik Merkezi (İGEM) ihalesi sonuçlandırıldı.

A+A-

MERKEZ 8 AYDA TAMAMLANIP İSKELE GENÇLİĞİNİN HİZMETİNE SUNULACAK

İskele Belediyesi’nin öz kaynakları ve Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyetinin mali desteği ile finanse edilen İskele Gençlik Merkezi (İGEM) ihalesi sonuçlandırıldı.

8 ayda tamamlanıp İskele gençliğinin hizmetine sunulması amaçlanan İGEM ihale sözleşmesine, İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun ile ihaleyi kazanan Oran Construction Ltd. Direktörü Olsan Oran imza koydu.

İskele Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, İGEM, İskele Belediyesi bünyesinde ve/veya dernekler tarafından yürütülen halk dansları, satranç, müzik eğitimi çalışmaları, masa tenisi, bilardo, darts ve benzeri etkinliklerin koordinasyonu ve planlaması için bir çekim merkezi olması hedefleniyor.

İskele bölgesinde sosyal alt yapının güçlendirilmesi için büyük önem taşıyan proje, 20 dönümlük bir arazi üzerine uygulanacak.

İskele Belediyesi Proje Yönetim Birimi’nden yapılan açıklamaya göre, toplam 2 milyon 18 bin 500 TL’ye mal olacak proje içerisinde İGEM binası yapımı, kent parkı yeşil alan ve rekreasyon alanı düzenleme çalışmaları, yol-otopark alt yapı işleri, jeneratör-trafo odası yapımı ve 120m3 betonarme su deposu yapımının gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

Bin 100 m2  kapalı ve bin m2 açık teras alandan oluşan İGEM’in içerisinde, 350 m2 çok amaçlı çalışma salonu ve soyunma odaları, 131 kişi kapasiteli amfi tiyatro, 100 m2 sergi alanı, kulüplere ait çalışma ofisleri, kafe, dinlenme ve oturma alanları, bilardo-masa tenisi-darts-müzik eğitim salonu-satranç salonu yer alacak.

ORUN: “GELECEĞE YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDİYORUZ”

İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, gençlere yönelik hayati öneme sahip bir projeyi gerçekleştirmekten büyük onur duyduklarını ifade ederek, İskele Belediyesi’nin yürütmekte olduğu çalışmaların insan merkezli olduğuna işaret etti.

Orun, halkın yaşam kalitesinin yükseltilmesi için stratejik projeleri planlı bir şekilde uygulamaya koyduklarını belirterek, hayata geçirdikleri tüm projelerin, kamuoyunda oluşan talepler ve görüşler doğrultusunda Belediye Meclisi’nde yakalanan uzlaşı ile ortaya konulduğuna dikkat çekti.

İskele’yi Kuzey Kıbrıs’ın en iyi yaşam kalitesine sahip kenti yapmayı hedeflediklerini ifade eden Orun, İGEM’in hayata geçmesinde büyük katkı koyan Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti Başkanı’na ve mensuplarına da teşekkür etti.

Orun, ihaleyi kazanan Oran Construction Ltd. direktörü ve çalışanlarını da kutlayarak, İskele Belediyesi için prestij binası olacak İGEM binasının başarılı bir şekilde tamamlanması temennisinde bulundu.

Halil Orun, “Babalar Günü”nü de kutlayarak, tüm babaların aileleri ile birlikte sağlıklı, başarılı ve huzurlu bir yaşam geçirmelerini diledi.

Kaynak:TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.