1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İSKELE ŞOKTA
İSKELE ŞOKTA

İSKELE ŞOKTA

İskele şokta

A+A-

İskele bölgesi dün meydana gelen 3 ölüm olayı ile sarsıldı. Kıbrıs’ın ünlü müzisyenlerden Rezvan Kurşiniler 58 yaşında, yine İskele bölgesi sakinlerinden Ayşe Arbacı 64 yaşında, Halil Durak ise 57 yaşında hayatını kaybetti. Olay İskele bölgesinde yaşayanları şok etti.

Halil Durak önce Gazimağusa Hastanesi’ne, daha sonra Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırıldı ve burada hayatını kaybetti. Yalnız yaşadığı öğrenilen Ayşe Arbacı evinde ölü olarak bulundu. Rezvan Kurşiniler ise kaldırıldığı Gazimağusa Hastanesi’nde can verdi.

İskele Belediye Başkanı Halil Orun,  yaptığı açıklamada, aynı günde 3 bölge insanını kaybetmenin acısı içinde olduklarını söyledi. Orun “ard arda gelen kötü haberlerle sarsıldık” dedi.

Bahçesinde horozlarını yemliyordu

Ülkenin tanınan müzisyenlerinden 58 yaşındaki Rezvan Kurşiniler,  dün saat 16.00 sıralarında evinin bahçesinde horozlarına yem verdiği sırada aniden yere yığıldı. O sırada evde olan kızı Gülcan ile eşi Sonay Kurşiniler derhal çevreden yardım istedi ve Rezvan Kurşiniler Gazimağusa Devlet Hastahanesine kaldırıldı, ancak Kurşiniler için yapacak hiçbir şey kalmamıştı.

Eşinin feryatları yürek dağladı

Kurşiniler’ in ölüm haberi ile sarsılan yakınları Gazimağusa Devlet Hastahanesine akın etti. Kurşiniler’in eşi Sonay Kurşiniler uzun süre umutla eşinden gelcek iyi bir haber bekledi. Ancak kötü haberi alan Sonay Kurşiniler adeta yıkıldı. Sonay Kurşiniler’in feryatları yürekleri dağladı. Yakınları da “çok sevilen biriydi, onun yokluğuna alışmamız mümkün olmayacak, yeri doldurulamaz,” diyerek üzüntülerini dile getirdi. Rezvan Kurşiniler’ in kalp krizi sonucu öldüğü tahmin ediliyor. Kurşiniler’in kesin ölüm nedeni bugün yapılacak olan otopsiden sonra anlaşılacak.

Halil Orun hastahaneye geldi

Acı haberi duyan İskele Belediye Başkanı Halil Orun Gazimağusa Devlet Hastahanesine gelerek aileye başsağlığı diledi. Başkan Halil Orun, Rezvan Kurşiniler’in bölgenin sevilen insanlarından  ve değerli bir müzisyen olduğunu söyleyerek ölümü karşısında oldukça üzgün olduğunu dile getirdi. Kurşiniler’ in cenazesinin Londra’daki kızının gelmesinden sonra defnedileceği öğrenildi.

Rezvan Kurşiniler kimdi?

Rezvan Kurşiniler,1974 yılında kurulan meşhur Kurşiniler grubunun kurucularındandı, grupta o dönemde ritim saz çalan Kurşiniler, daha sonra grubun dağılmasından sonra yeniden kurulan Kurşiniler grubunda ud çalıyordu. Son zamanlarda İskele bölgesindeki bazı restaurantlarda ve düğünlerde çalan Rezvan Kurşiniler evli ve isimleri Gül, Gülcan olan 2 kız babasıydı.

Ayşe Arabacı kalbine yenildi

Öte yandan, İskele’de kahveci  olarak bilinen 64 yaşındaki Ayşe Arabacı’nın kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. Yalnız yaşadığı öğrenilen Ayşe Arabacı’nın cansız bedenini oğlu buldu. Arabacı’nın cenazesi bugün öğle saatlerinde İskele’de defnedilmesi bekleniyor.

Durak evli ve 2 çocuk babasıydı

57 yaşındaki Halil Durak ise dün öğle saatlerinde yaşamını yitirdi. Durak’ın beyninde tümör olduğu öğrenildi. Yakınları, evli ve iki çocuk babası olan Halil Durak’ın bugün öğle saatlerinde son yolculuğuna uğurlanacağını belirtti.   

Diyalog

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.