1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İSKELE’DE ÇALIŞMA BAKANLIĞI’NA BAĞLI BİRİMLER TEK ÇATI ALTINDA TOPLANIYOR
İSKELE’DE ÇALIŞMA BAKANLIĞI’NA BAĞLI BİRİMLER TEK ÇATI ALTINDA TOPLANIYOR

İSKELE’DE ÇALIŞMA BAKANLIĞI’NA BAĞLI BİRİMLER TEK ÇATI ALTINDA TOPLANIYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, İskele’de bakanlığına bağlı birimlerin; daha iyi koşullarda ve vatandaşa layık hizmet vermesi amacıyla tek çatı altında toplanacağını açıkladı.

A+A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, İskele’de bakanlığına bağlı birimlerin; daha iyi koşullarda ve vatandaşa layık hizmet vermesi amacıyla tek çatı altında  toplanacağını açıkladı.

Gürpınar, mevcut binaların dar ve sıkışık oluşu nedeniyle birimlerin  yeterli ve çağdaş  hizmet veremediğine dikkat çekerek, ne halkın ne de çalışanların buna layık olmadığını vurguladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, İskele’deki Sosyal Hizmetler Dairesi binası ile Sosyal Sigortalar, İhtiyat Sandığı ve Çalışma Dairelerinin birarada bulunduğu binada incelemelerde bulundu, İskele Kaymakamlığı’nı ziyaret etti.

Gürpınar, özellikle üç dairenin bulunduğu binadaki sıkışıklığa işaret ederek, mutfak kısmının bir bölümünün arşiv olarak kullanılmasına dikkat çekti.

“2 ALTERNATİF: YA BİNA SATIN ALMA YA DA YENİ İNŞAAT”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Aziz Gürpınar, Sosyal Sigortalar Dairesi İhtiyat Sandığı ve Çalışma Dairesi’nin bulunduğu binanın verilen hizmetler için yetersiz olduğunu vurguladı.

Gürpınar, “Bu hem çalışanların hem halkımızın  layık olmadığı bir durumdur” diyerek, Bakanlık’a bağlı tüm hizmet birimlerinin daha modern koşullarda ve daha iyi hizmet vermeleri amacıyla bir çatı altında toplanması için çalışma yaptıklarını ifade etti.

Gürpınar, İskele’nin ilçe olmasına rağmen, hizmet ortamı ve hizmet kalitesi bakımından ilçeleşmeden söz edilemediğini, bazı devlet birimlerinin hizmet veremediğini vurgulayarak, bu sorunların temelinde  mekan yetersizliğinin yattığını söyledi.

Gürpınar, İskele’de alternatif mekanlar yaratabilmek amacıyla alternatifleri değerlendirmek üzere incelemelerde bulunduklarını söyleyerek, alternatifleri ise; mevcut bir binayı satın alma ya da yeni bina inşaatı olarak açıkladı.

Bakan Gürpınar, çok kısa bir zaman içerisinde ama mutlaka 2014 yılı içinde çalışanların daha iyi koşullarda hizmet vermesini, halkın da daha iyi hizmet almasını sağlayacak hizmet binasını oluşturacaklaırnı belirtti.
Bakan Gürpınar 3 dairenin bulunduğu binada yaptığı açıklamalarının ardından alternatif olarak açıkladığı satın alınarak tadilatı öngörülen bir bina ile, İtfaiye’nin yan  tarafında bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na ait arazide incelemelerde bulundu.

“YENİ BİNA İNŞAATI DAHA UYGUN”

Gürpınar arazideki incelemesi sırasında yaptığı açıklamada, kamu binalarının arazinin olduğu bölgede bulunduğuna dikkat çekerek, bu bölgede yeni hizmet binası yapımının daha uygun olacağını, bunu Bakanlık’ta değerlendireceklerini ifade etti.

Konuyla ilgili olarak 2014 yılında mutlaka somut bir girişimleri olacağını ifade eden Gürpınar, “2014 yılında inşaatı bitirmemiz mümkün olabilir” dedi.

Gürpınar, yeni hizmet binasıyla İskele’nin ilçeleşme ve kurumsallaşmasına da katkı koyacaklarını sözlerine ekledi.

Bakan Gürpınar’a incelemeleri sırasında Müsteşarı İsmet Lisaniler, İskele Kaymakamı Ahmet Cenk Musaoğulları, CTP-BG İskele Milletvekili Biray Hamzaoğulları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlğı Özel Kalem Müdürü Hasan Daniş ve Sosyal Hizmetler Dairesi Müdürü Umure Örs eşlik etti.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.