1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İSKELE’DE PEYZAJ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
İSKELE’DE PEYZAJ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İSKELE’DE PEYZAJ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

İskele Belediyesi, peyzaj çalışmalarını sürdürüyor.

A+A-

İskele Belediyesi, peyzaj çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye’den yapılan yazılı açıklamaya göre, peyzaj çalışmaları kapsamında, parklarda, yürüyüş yollarında, kavşaklarda süs bitkileri dikimi ve çimlendirme çalışmaları yürütülüyor.

Açıklamaya göre, çalışmalar kapsamında bu yıl altı yüz elli zeytin ağacı, iki yüz yalancı kavak ve iki yüz elli hurma ağacı ekildi; 3 bin adet lantana, pitosporum, duranta, çin gülü, çin ardıcı, yasemin ve saz bitkisi dikilirken, yirmi bin metrekarelik alanda çimlendirme yapıldı.

Yıl sonuna kadar yirmi beş bin metrekare yeni yeşil alan yaratmayı hedefleyen Belediye’nin Park ve Bahçe Birimi’nin bilimsel yöntemler ışığında faaliyetlerini sürdüğü kaydedildi.

Yapılan açıklamada bahçe sulamaları için atık su ve kuyu suyunun kullanıldığına dikkat çekildi.

Konu hakkında açıklama yapan İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, yeşil, temiz, sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre yaratmayı hedeflediklerini söyledi.

“Marka” bir kent yaratmak hedefiyle “kalıcı ve büyük” projelere imza attıklarını ifade eden Orun, İskele ve çevre köylerinde, yeşilin ve doğanın her renginin hakim olmasını istediklerini söyledi.

İcraatlarının merkezine insanı yerleştirildiklerini belirten Orun, “Halkımızın çağdaş ve engelsiz bir çevrede, yaşamın tüm renkleriyle buluşmasına imkan yaratacağız” diye konuştu.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.