1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İSKELE'DE TEKNE KRİZİ!
İSKELE'DE TEKNE KRİZİ!

İSKELE'DE TEKNE KRİZİ!

İSKELE'DE TEKNE KRİZİ!

A+A-

İskele Balıkçı Barınağında bağlı bulunan bir İngiliz’e ait tekne sirkat edildi. Teknenin bağlı bulunduğu yerden sirkat edilmesi, barınakta denetim ve kontrol mekanizmasının son derece bozuk olduğunu göstertti.

İskele bölgesindeki balıkçılara hizmet veren, Hayvancılık Dairesine bağlı, İskele Balıkçı Barınağında bağlı bulunan bir tekne sirkat edildi.

 Nik isimli bir İngiliz’e ait olduğu öğrenilen teknenin Balıkçı Barınağında bağlı olduğu bir sırada kimliği meçhul şahıs veya şahıslar tarafından sirkat edildiği öğrenildi.

KAMERALARDA TEKNENİN SİRKAT EDİLDİĞİ AN YOK

Sirkat edilen teknenin arkasında 2 büyük motoru bulunduğu ve bir süredir balıkçı barınağında bağlı tutulduğu belirtildi. Balıkçı Barınağına Avrupa Birliğinin yardımları ile takılan kameralarda da sirkat edilen tekne ile ilgili kayıtlara rastlanmadığı öne sürülüyor. Polis sirkat edilen tekne ile ilgili soruşturma başlatırken, kameralarda teknenin sirkat edildiği günkü kayıtların bulunmaması dikkat çekti.

YASA VAR AMA UYAN YOK

İskele Balıkçılar Kooperatifi Başkanı İsmail Beyoğlu, yaptığı açıklamada, Balıkçı Barınağımız Hayvancılık Dairesine bağlıdır. Ahmet Zaim Beyin Polis Müdürü, Zorlu Töre’nin bakan olduğu dönemde Hayvancılık Dairesi, 27/2000 sayılı Su Ürünleri Yasası tahtında, Balıkçı Barınağı için hazırlanan tüzük ile ilgili bir kroki yapmıştı. Ancak denetim ve kontrol olmadığı için bu tüzük ile krokiye uyan yok dedi.

KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE

Balıkçı Barınağına gelen ve gidenin haddi hesabı yok. Ama Hayvancılık Dairesinin hiç kontrolü olmadığı için tabiri caizse kimin eli kimin cebinde durumu var ifadesinde bulunan İsmail Beyoğlu,  tekne tahminen 1 ay önce çalındı. Bizim kamera kayıtları 3 haftalıktır.  Yeni kayıtlar eski kayıtların üzerine yapıldığı için teknenin çalındığı günkü kayıtlar maalesef bulunmadı dedi.

YAPMAZSA YAPANA BIRAKSIN

İsmail Beyoğlu açıklamasına devamla biz bu eksikliği gördük. Şimdi bir hard disk daha alıp süreyi uzatacağım. Ancak Hayvancılık Dairesi de üzerine düşen görevi yapsın ve denetim ile kontrolünü sıkça yapsın. Barınağı böyle başıboş bırakmaya hakkı yoktur. Yapamazsa bir yapana devretsin ifadesinde bulundu.

Sözcü

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.