1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞLENEN TECAVÜZLERDE SORUMSUZLUK HAD SAFHAYA ULAŞTI
İŞLENEN TECAVÜZLERDE SORUMSUZLUK HAD SAFHAYA ULAŞTI

İŞLENEN TECAVÜZLERDE SORUMSUZLUK HAD SAFHAYA ULAŞTI

O sözü söyleyen kişi aranıyor...

A+A-

Bu kadar da olmaz

Arazisini doldurmak için müteahhitlere, “molozunuzu buraya atın” diyen kişi aranıyor. Atılan çöp ve molozlar doğayı tehdit eder nitelikte.

Doğaya karşı işlenen tecavüzlerde duyarsızlık ve sorumsuzluk had safhaya ulaştı. Girne-Alsancak Çevre Yolu kenarında, Zeytinlik Bölgesine bağlı bir araziye yığılan çöp, moloz ve inşaat atıkları neredeyse dere yatağına doğru taşmakta. Ülkemizde bu tür işlemler için izin alma zorunluluğu bulunduğundan, bu atıkları dökeni tespit için Girne Belediyesi, Kaymakamlık ve Çevre Koruma Dairesi harekete geçti. Ancak arazi sahibi bulunamadı.  

Mal sahibi dökün demiş!

Girne Belediyesi’nin yaptığı araştırma ve olayın takibinde, bir müteahhit firmasına ait kamyonun moloz dökmek için olay yerine geldiği, ancak yetkililerin müdahalesi ile dökemeden olay yerinden ayrıldığı tespit edildi. Kamyon şoförünün kendilerine mal sahibinin “Ben burayı doldurmak istiyorum, molozunuzu buraya dökebilirsiniz” dediği öğrenildi. Girne Belediyesi’ne bağlı görevlilerin mal sahibini bulma çalışmalarının devam ettiği, Girne Kaymakamlığı ile Çevre Koruma Dairesi’nin de olayı takip ettiği bilgisi edinildi.

30 kamyon atık

Kenarı dere yatağı olan sahipli bir araziye dökülen yaklaşık 30 kamyon moloz, inşaat atığı ve çöplerin dere yatağını doldurma tehlikesi olduğundan dolayı, acilen oradan kaldırılması için çalışma yapılması gerektiğini ifade eden uzmanlar, mal sahibinin bulunmasıyla sorunun çözüleceği bilgisi verdiler.

 

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.