1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. İŞLER DÜŞTÜ!
İŞLER DÜŞTÜ!

İŞLER DÜŞTÜ!

Sıcaklık pazarı da vurdu!

A+A-

Diyalog'dan Melin Dobran'ın haberine göre; Lefkoşa’da otobüs terminalinde kurulan açık pazara vatandaşın ilgisi dün azdı. Pazar esnafı bunun, hem havanın sıcak olmasından hem de insanların oruçlu olmasından kaynaklandığını söyledi. Pazarda fiyatların uygun olduğunu belirten esnaf, buna rağmen öğleden sonra fiyatları düşürdüğünü dile getirdi. Kimi esnaf, satışların iyi gittiğini ifade ederken kimisi de kötü gittiğini belirtti. Bu hafta pazarda kavun 5 lira, börülce 10 lira, karpuz 2 lira, taze fasulye 5, kayısı 10, kiraz 25, domates 4, salatalık 1, formoza 10, erik 8, çilek 7, zerdali ve kayısı 15 liradan satıldı.
Esnaf ne dedi..??

Nusret Bağrıaçık:
Satışlar çok durgun. Birinci sebebi havanın sıcak olması, ikincisi de ekonomik krizdir. Pazarda satmak için çilek getirdik. Burada can çekişiyoruz bitsin de kaçalım diyoruz çünkü bu sıcakta biz de bekleme taraftarı değiliz. Ortalıkta insan yok.

Ali Dağdelen:
Satışlar çok kötü hava çok sıcak, ramazan dolayısıyla işler çok durdu. Pazarda satmak için domates, salatalık, çilek gibi çeşitli meyve ve sebze getirdik ama ne yapacağız bilmiyorum. Fiyatlar uygundur. Az da olsa satış yaptık.

Kenan Haşimoğlu:

Pazarda satmak için karpuz ve kavun getirdim çok şükür satışlarım iyi gitti. Pazar öğleden sonra daha kalabalık olur. Öğleden önce hava sıcak olduğu için çok kalabalık olmuyor. Ülkedeki ekonomik kriz her şeyi etkilediği gibi pazarı da etkiledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.