1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ”
“ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ”

“ISO 9001:2008 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ BELGESİ”

Gazimağusa Belediyesi, vatandaş memnuniyetinin artırılmasına yönelik standartlar bütünü olan “ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi”ni ...

A+A-

KAYALP: “TEMEL HEDEF, HEM PLANLI ÇALIŞMAK, HEM DENETLENEBİLİR OLMAK, HEM DE ŞEFFAF VE HIZLI HİZMET VERMEKTİR”

“GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ’Nİ DEVRALDIĞIMDA LTB GİBİYDİ... SORUNLARIN SİHİRLİ BİR DEĞNEKLE ÇÖZÜLMESİ BEKLENEMEZ... SIKINTININ AŞILMASI İÇİN BİR SÜREÇ GEREKİR”

Gazimağusa Belediyesi, vatandaş memnuniyetinin artırılmasına yönelik standartlar bütünü olan “ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi”ni bugün Lefkoşa Golden Tulip Otel’de düzenlenen basın toplantısında aldı.

Gazimağusa Belediye Başkanı Oktay Kayalp, toplantıda yaptığı konuşmada, borç batağında devraldığı belediyede Kıbrıs Türk belediyeciliğine öncülük yapacak birçok ilke imza attıklarını ve bugün daha hızlı çalışan, kaliteli, hızlı hizmet veren, denetlenebilir bir sistem oluşturduklarını söyledi.  Kayalp, “Temel hedef hem planlı çalışmak, hem denetlenebilir olmak, hem de şeffaf ve hızlı hizmet vermektir. Çalışmalarımız daha hızlı, daha kaliteli ve çeşitli hizmet temelinde devam edecek” dedi.

Gazimağusa Belediyesi’nin bugün mali yapısı en güçlü belediye konumunda olduğunu kaydeden Kayalp, 1994’den beridir bir taraftan kentteki yaşam kalitesini sürekli artırmak, diğer taraftan da mali ve idari bakımdan güçlenmek  için yoğun bir çaba içinde uğraştığını söyledi.

“ÖNCÜLÜK YAPTIK”

Kayalp, özellikle 2000’den itibaren geçmişe dönük borç yükünün kapatılmasıyla ciddi bir atılım içine girildiğini ve kentsel yaşam kalitesini yukarı çekme konusunda ciddi bir süreç yaşandığını anlattı. Kayalp, “Yerel hizmetlerin sadece çöp toplamak, su akıtmak ve haşere ile mücadeleden ibaret olmadığı bugün artık genel kabul görüyor” dedi.

Gazimağusa Belediyesi’nin bugün Kıbrıs Türk belediyeciliğinde pek çok farklı hizmet alanının öncülüğünü yaptığına işaret eden Kayalp, ilk çağdaş halkla ilişkiler biriminin Gazimağusa’da kurulduğunu, kültür-sanatın belediyeler aslı görevleri arasına girdiği Gazimağusa Belediyesi’nin bugün bir kültür-sanat başkenti haline geldiğini söyledi. Kayalp, hem insan yaşam kalitesinin, hem de belediyecilik hizmetlerinin kalitesinin artırıldığını belirtti.

“PLANLI ÇALIŞMAYI ÖNDE TUTTUK”

Oktay Kayalp, planlı çalışmayı hep önde tutan Gazimağusa Belediyesi’nin The Management Centre uzmanları önderliğinde Kurumsal Yönetim Projesi hazırlayıp geleceğe yönelik planlamasını belirlediği Stratejik Gelişim Planı yaptıklarını söyledi.

Kayalp, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi kurulması için yine The Management Centre ile birlikte bir çalışma başlattıklarını ve toplam kalite bilinci, iş akışının her aşamasında kontrolün sağlanması, verimlilik artışıyla birlikte vatandaş memnuniyetinin  artırılması konularına yoğunlaştıklarını belirtti.

Yaklaşık 1 yıl süren çalışmalar neticesinde bu belgeyi almak için denetime girdiklerini ve denetimden başarıyla çıktıklarını kaydeden Kayalp, hedefin hem denetlenebilir, hem şeffaf, hem de hızlı ve kaliteli hizmet vermek olduğunu söyledi. Kayalp, olanakların daha verimli kullanıldığı ve denetlenebilen bir sistem oluşturmak olduğunu kaydetti.

“GAZİMAĞUSA BELEDİYESİ’Nİ DEVRALDIĞIMDA LTB GİBİYDİ”

Oktay Kayalp, gazetecilerin LTB ile ilgili sorusu üzerine, Gazimağusa Belediyesi’ni 1994’te devraldığında LTB’nin bugünkü durumunda olduğunu ve 2000’de borçsuz hale gelebildiğini söyledi.

Kayalp, LTB ya da zordaki diğer belediyelerin sorunlarının sihirli bir değnekle dokunulmuş gibi çözülmesinin beklenmemesi gerektiğini belirtti. Kayalp, “Bu bir süreç meselesidir. Sıkıntının aşılması için bir süreç gerekir” dedi.

LTB Belediye Başkanı Kadri Fellahoğlu ve diğer CTP’li belediye başkanlarıyla zaman zaman bir araya gelip görüş alışverişinde bulunduklarını kaydeden Kayalp, sorunların aşılacağına inanç belirtti.

KANOL: “BELEDİYE KENDİNİ DENETİME AÇTI”

The Management Centre Direktörü Bülent Kanol da konuşmasında, gerek kalite belgesi, gerekse stratejik planlama konusunda destek oldukları Gazimağusa Belediyesi’nin gösterdiği inanca vurgu yaptı ve belediyenin inanması halinde çok güzel şeyler ortaya konabileceğini ispatladığını söyledi.

Kalite Yönetim Sistemi’nin önemine vurgu yapan Kanol, sorunların temelinde “kalite”, “yönetim” ve “sistem” zafiyetleri bulunduğuna işaret ederek, bu üç terimin kurumlar tarafından çok ciddiye alınması gerektiğini belirtti.

Bülent Kanol, özellikle kamu kuruluşlarındaki bu zafiyetin ciddi bir sorun olduğunu kaydederek, bir belediyenin Kalite Yönetim Sistemi almasının, kendini denetime açması anlamına geldiğini söyledi. Kanol, “Eğer bir kurum ISO ile stratejik planlamasını yaparsa, başarı elde etmesi kaçınılmaz” dedi.

Kanol, Gazimağusa’nın stratejik planlamasını ve kalite belgesini kendi imkanlarıyla almasının önemine de vurgu yaparak tebrik etti.

AKYILDIZLAR: “BELGE RAHATLAMA DEĞİL, SORUMLULUĞUN ARTMASI DEMEK”

Basın toplantısında hazır bulunan Uluslararası Belgelendirme Temsilcisi Ümit Özer Akyıldızlar da, kalitenin öneminin rekabetle birlikte arttığını söyledi. Akyıldızlar, vatandaş merkezli hizmet anlayışının yayılması sonucunda belediyelerin ülke gelişimine katkısının arttığını kaydetti.

Akyıldızlar, “Gazimağusa Belediyesi’nin ISO belgesi almaya hak kazanması rahatlama değil, sorumluluğun artması demektir” dedi.

Ümit Özer Akyıldızlar, bir soru üzerine ayrıca, ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi standartları hakkında bilgi verdi. Bir çeşit denetim zinciri oluşturulmasını sağlayan belgenin, 1947’den beri oluşan standart ve kriterlere dayanılarak verildiğini kaydeden Akyıldızlar, belediyenin belgeyi aldıktan sonra kendi kendine yılda 2 defa; uluslararası belgelendirme şirketinin de gözlemci olarak yılda 1 defa denetim yaptığını söyledi.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.