1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Ispanağı sakın pişirmeyin!
Ispanağı sakın pişirmeyin!

Ispanağı sakın pişirmeyin!

Ispanağı sakın pişirmeyin!

A+A-

Ispanağın faydaları saymakla bitmiyor. Bütün uzmanlar kışın sofralarımızdan eksik etmemizi söylüyor ancak yeni bir araştırmaya göre ıspanağı yanlış yiyormuşuz.

İsveç'te Linköping Üniversitesi uzmanları, ıspanağın en sağlıklı halini bulmak için çeşitli yöntemlerle pişirerek test etti. Araştırmada varılan sonuca göre, ıspanak piştikçe içeriğindeki antioksidanlar ölüyor. Bu nedenle ıspanağın en sağlıklı hali çiğ hali.

ispanagi-sakin-pisirmeyin--13007225.jpeg
Ispanaktaki lütein seviyesini düzenli olarak ölçümleyen bilim insanları, piştikçe lütein seviyesinin düştüğü sonucuna vardı. Lüteinin kalp krizi riskini azalttığı ve gözleri koruduğu biliniyor.
Öte yandan bilinenin aksine ıspanağı yoğurt veya sütle tüketmek de vitaminlerini öldürmüyor, lütein salımına yardımcı oluyor.

ispanagi-sakin-pisirmeyin--13007228.jpeg
Araştırmacılardan Dr. Rosanna Chung, "En iyisi ıspanağın hiç ısıyla temas etmemesi. Hatta daha da iyisi ıspanağı smoothie yapıp süt ve süt ürünleriyle karıştırarak tüketmek. Ispanak küçük parçalara kesildiğinde yapraklarından daha fazla lütein dışarı çıkıyor ve yağ, lüteinin çözünebilirliğini arttırıyor." açıklamasını yaptı.

ispanagi-sakin-pisirmeyin--13007229.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.