1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İSPANYA'DA EKONOMİK KRİZ EN FAZLA İNŞAAT VE ENDÜSTRİ SEKTÖRLERİNİ VURDU
İSPANYA'DA EKONOMİK KRİZ EN FAZLA İNŞAAT VE ENDÜSTRİ SEKTÖRLERİNİ VURDU

İSPANYA'DA EKONOMİK KRİZ EN FAZLA İNŞAAT VE ENDÜSTRİ SEKTÖRLERİNİ VURDU

İspanya'da ekonomik krizin, başta inşaat ve endüstri sektörü olmak üzere 3,5 milyondan fazla kişiyi işsiz bıraktığı bildirildi.

A+A-

İSPANYA'DA 2007 YILINDA BAŞLAYAN VE HALEN DEVAM EDEN EKONOMİK KRİZİN, BAŞTA İNŞAAT VE ENDÜSTRİ SEKTÖRÜNDE OLMAK ÜZERE BU ZAMANA KADAR 3,5 MİLYONDAN FAZLA KİŞİYİ İŞSİZ BIRAKTIĞI AÇIKLANDI.

İspanya'da ekonomik krizin, başta inşaat ve endüstri sektörü olmak üzere 3,5 milyondan fazla kişiyi işsiz bıraktığı bildirildi.

İspanya Ulusal İstatistik Enstitüsüne bağlı Aktif Nüfus Anketi'nin (EPA) açıkladığı verilere göre, son 6 yılda 3,5 milyondan fazla kişinin işini kaybetti. EPA, işsizlikle ilgili verilerde bu kez krizin etkisini iş kollarına göre ayırdı. İspanya'da krizden dolayı en fazla işten çıkarılmalar inşaat ve endüstri sektörlerinde olurken, istihdamın en çok yaratıldığı iş dalları garsonluk ve aşçılık oldu.

EPA'nın verilerinde inşaat ve endüstri sektörlerinde istihdamın son 6 yılda yüzde 81 oranında düştüğü görüldü. Bu sektörlerin ardından en fazla iş kaybı, yüzde 52 ile tekstil, konfeksiyon ve ahşap işlemeciliğinde, yüzde 48 ile tarımda yaşandı. Krizin vurduğu, muhasebe, işletme, sekreterlik, fotoğrafçılık ve sporculuk gibi diğer iş dallarında ise istihdamın ortalama yüzde 20 düştü.

İspanya'da krize rağmen ayakta durabilen ve hatta istihdam yaratabilen iş dalları ise doktorluk, avukatlık, finans, halkla ilişkiler sektörü ve alım-satım işi oldu. İstihdamın en fazla artttığı iş dalları ise yüzde 23 ile garsonluk ve aşçılık olarak göze çarptı. Kuaförlük, turist rehberliği, uçuş asistanlığı gibi iş kollarında da yüzde 17'yi bulan bir istihdam artışı olduğu ifade edildi.

İspanya'da ağustos ayı başında açıklanan son işsizlik rakamlarına göre ülkede kayıtlı 4 milyon 698 bin 814 işsiz bulunuyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.