1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. …İSPATLIDIR; ÜZÜLÜYORUM…
…İSPATLIDIR; ÜZÜLÜYORUM…

…İSPATLIDIR; ÜZÜLÜYORUM…

İlk kez konuştu;

A+A-

Dana: "Sevk ve idareciliğim devlet nezdinde ispatlıdır; üzülüyorum"

Hükümet Ortağı UBP’nin, Başbakanın da imzasıyla ile Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı’na atadığı ancak Cumhurbaşkanı Akıncı’nın onayını beklettiği Kemal Deniz Dana, adı geçen ‘müsteşarlık tartışmaları’ hakkında ilk kez konuştu… Kemal Deniz Dana; Anayasa, Yasalar ve Teşkilat Yasasının sarih olduğunu ifade ederek Cumhurbaşkanının dedikodulara taraf olmaması gerektiğini; yaşananların tamamen dışında olduğunu; 30 yıldır hem devlet nezdinde hem de toplum nezdince sevk ve idareciliğinin ispatlı olmasına rağmen konuşulanlara üzüldüğünü ifade etti.

Dana, “Cumhurbaşkanı eğer bütün atamaları yapmamış olsaydı buna saygı duyardık ve hatta çok da değer bulurdu... Aksi halde dedikodulara taraf olmuş oluyor Sayın Cumhurbaşkanı ki bu da hem Cumhurbaşkanlığı makamının tartışılmasına hem ismimin hem de görevden alınmak istenen arkadaşımızın isminin de farklı şekilde algılanmasına neden oluyor…” dedi.

Hükümet Ortağı Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) Başbakan onayı ile Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı’na atadığı ancak Cumhurbaşkanı Akıncı’nın onayını beklettiği Kemal Deniz Dana, adı geçen tartışmalar hakkında ilk kez Kıbrıs Postası’na konuştu…

Kemal Deniz Dana; Anayasa, Yasalar ve Teşkilat Yasasının sarih olduğunu ifade ederek Cumhurbaşkanı’nın dedikodulara taraf olmaması gerektiğini; yaşananların tamamen dışında olduğunu; 30 yıldır hem devlet nezdinde hem de toplum nezdince sevk ve idareciliğinin ispatlı olmasına rağmen konuşulanlara üzüldüğünü ifade etti.

“Yaşanan olayların tamamen dışındayım ve üzülerek de izliyorum”

Kemal Deniz Dana şöyle konuştu; “Kurultayın kurultay istihdamı olduğunu her halde bu ülkede kimse düşünmez. Yaklaşık 30 yıllık devlette halka hizmetim var… UBP’nin hükümete gelmesi ile birlikte bir takım görevlendirmeler oldu. Bundan evvel verilen tüm görevlerde başarılı olmam göz önünde bulundurularak Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı da partinin uygun gördüğü bir görev… Bizde görev talep edilmez verilir ve başarılı olmak noktasında gayret gösterilir. Ben yaşanan olayların tamamen dışındayım ve üzülerek de izliyorum. Çünkü 30 yılını bu ülke insanına hizmetle geçiren birinin bazı makamlar tarafından tartışma konusu yapılması beni üzdüğü gibi ülke insanını da üzüyor…

Benim arzum bu kararı üreten makamların yasalara, anayasaya teşkilat yasalarına bağlı kalmalarıdır. Bu konuda farklı yorumlara ihtiyaç hissedilseydi yasalara bunlar da konurdu. Tabi ki bunu da sağduyu ile karşılıyoruz.

“UBP bize başka bir görev de verebilir bu görevde ısrarcı da olabilir”

“Partimiz bize başka bir görev de verebilir bu görevde ısrarcı da olabilir. Daha evvel yaptığım bütün görevlerde olduğu gibi bunu da başaracağıma inanıyorum… Öte yandan tüm siyasi partilerin ortak paydada mutabık olduğu kamu reformu yasasında bile bir bakanın Özel Kalem Müdürü ile Müsteşarını kendisinin seçmesi ve getirmesi öngörülmektedir. Bunları ortaya koyan siyasilerin şimdi neden bu atamaya karşı çıktıkları anlaşılmıyor. Dediğim gibi Benim şahsen tartışılmam beni ve ailemi üzdü.  Ülke insanını üzdü…”

“30 yılda hem devlet nezdinde hem de toplum nezdince sevk idareciliğim ispatlıdır”

Dana sözlerini şöyle sürdürdü; “Müsteşarlıklar idari makamlardır. İdarecilik özelliği aranır. Teknik bir şeyler gerekli olsaydı belki… Örneğin Sivil Havacılık Dairesi’nin müdürlüğüne dışarıdan birini atayamazsınız. Su İşleri Dairesinde de böyledir. Müsteşarlıklarda ölçü idare ve sevktir. İdare ve sevk konusunda da bir Kaymakam gerek devlet nezdinde gerekse de toplum nezdinde ispatlamış biridir. Bu hususta da ilgili bakan ve Başbakan kararını vermiştir…”

“Bütün atamaları yapmasa idi buna saygı duyardık ve çok da değer bulurdu”

“Cumhurbaşkanımızın kişileri tartışmak, tartıştırmak yerine; yalnızca bir atama ile ilgili farklı davranarak diğer atamaları onaylamasını doğru bulmuyorum. Cumhurbaşkanımızın gerek şimdi yaptığı atamalar gerekse de bakanlığı dönemindeki atamaları hatırlanmalı… Eğer Cumhurbaşkanının farklı bir duruşu varsa bunu genelde de göstermeli, ortaya koymalı… Yani bütün atamaları yapmasa idi buna saygı duyardık ve çok da değer bulurdu. Aksi halde dedikodulara taraf olmuş oluyor Sayın Cumhurbaşkanı... Ki bu da hem Cumhurbaşkanlığı makamının tartışılmasına hem de hem benim ismimin hem de görevden alınmak istenen arkadaşımızın isminin de farklı şekilde algılanmasına neden oluyor…”

“Anayasa, yasalar ve teşkilat yasaları sarihtir”

CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’ın da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı ile ilgili tavrını doğru bulduğunu ifade edişinin hatırlatılması üzerine ise Dana, “Kişisel görüşlere saygı duyuyorum ama hükümet bu konudaki atama imzalarını geri çekmediği sürece kararın yasalar çerçevesinde devam ettiği yönündedir. Sayın Talat’ın her halde bireysel bir görüşüdür… Anayasa, yasalar ve teşkilat yasaları sarihtir, açıktır. Konunun bu şekilde değerlendirilmesi gerekir ve çok da uzatılmaması gerekir. Çünkü devlet işleri devam ediyor; partinin onaylamadığı bir bakanla müsteşarın  çok verimli çalışamayacağı bir gerçek. Sanırım kurultayın ardından bir çözüm bulunur…” dedi.

Kıbrıs Postası

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.