1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İSRAİL ASKERLERİ FİLİSTİNLİ GENCİ ÖLDÜRDÜ
İSRAİL ASKERLERİ FİLİSTİNLİ GENCİ ÖLDÜRDÜ

İSRAİL ASKERLERİ FİLİSTİNLİ GENCİ ÖLDÜRDÜ

İsrail Askerleri Filistinli Genci Öldürdü;

A+A-

İSRAİL ASKERLERİ EL-HALİL'DE "YAHUDİ YERLEŞİMCİYE BIÇAKLI SALDIRI GERÇEKLEŞTİRDİĞİ" İDDİA EDİLEN FİLİSTİNLİ GENCİ, VURARAK ÖLDÜRDÜ

BATI ŞERİA'DA 10'U HAMAS MENSUBU 22 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın El-Halil kentinde "Yahudi yerleşimciye bıçaklı saldırı gerçekleştirdiği" iddiasıyla Filistinli bir genci vurarak öldürdüğü bildirildi.

Ordu Sözcüsü Avichay Adraee tarafından yapılan yazılı açıklamada, "El-Halil kentinde bulunan Kiryat Arba yerleşim birimi yakınında bir İsrail vatandaşına bıçaklı saldırı düzenleyen Filistinli gencin açılan ateş sonucu öldürüldüğü" belirtildi.

İsrail ordu radyosunda da "kimliği henüz açıklanmayan bir Filistinli genç tarafından boynundan bıçaklanan Yahudi yerleşimcinin durumu ağır" ifadelerine yer verildi.

BATI ŞERİA'DA 22 FİLİSTİNLİYE GÖZALTI

Öte yandan İsrail askerlerinin gece saatlerinde Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde 22 Filistinliyi gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Ordu ve polis güçleri gece saatlerinde Cenin, Nablus, Ramallah, Kudüs, El-Halil ve Eriha kentlerinde aranan 22 kişiyi gözaltına aldı" denildi.

Açıklamada ayrıca gözaltına alınan kişilerden 10'unun Hamas mensubu olduğu kaydedildi.

Dün de El-Halil'de "bıçaklı saldırı düzenlemeye çalıştığı" iddia edilen Filistinli bir genç kız, İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu öldürülmüştü.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.