1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İSRAİL ASKERLERİNDEN CELEZUN KAMPINA BASKIN
İSRAİL ASKERLERİNDEN CELEZUN KAMPINA BASKIN

İSRAİL ASKERLERİNDEN CELEZUN KAMPINA BASKIN

11 kişiyi gözaltına alması üzerine çıkan çatışmada

A+A-

İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın başkenti Ramallah'ın kuzeyindeki el-Celezun kampına baskın düzenleyerek 11 kişiyi gözaltına alması üzerine çıkan çatışmada 1 Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi.

AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, İsrail askerleri, kaçırıldığı iddia edilen kayıp 3 Yahudi yerleşimciyi Celezun kampında ararken 11 Filistinliyi gözaltına aldı. Bu sırada Filistinliler ile askerler arasında çatışma çıktı. Çatışmada, askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanan 1 Filistinli genç, kaldırıldığı hastanede müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Askerlerin yaralı genci yaklaşık yarım saat alıkoyduğunu dile getiren görgü tanıkları, gencin daha sonra kaldırıldığı Ramallah tıp merkezinde yaşamını yitirdiğini belirtti. Görgü tanıkları, yaklaşık 200 İsrail askeri tarafından Celezun kampına düzenlenen baskında gözaltına alınan 11 kişinin Hamas hareketi mensubu olduğunu kaydetti.

40 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu arada Ahrar Esirler ve İnsan Hakları Araştırma Merkezi Müdürü Fuad el-Hafeş, yazılı açıklamasında, İsrail askerlerinin, Batı Şeria'da bu gece 40 kişiyi gözaltına aldığını belirtti.

Hafeş, daha çok Batı Şeria'nın güneyinde bulunan el-Halil kentinde gözaltına alınanlar arasında Hamas üyesi ve Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, milletvekilleri Basim ez-Zaair, AzzamSelheb, Muhammed et-Tal ve Muhammed Mahir Bedr'in de yer aldığını ifade etti.

Konuyla ilgili Filistinli ve İsrailli yetkililerden herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsrail yönetimi, perşembe gecesi, Batı Şeria'daki GushEtzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bundan Filistin yönetiminin sorumlu olduğunu savunmuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.