1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMALARI TARİHİ”
“İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMALARI TARİHİ”

“İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMALARI TARİHİ”

“İSRAİL-FİLİSTİN ÇATIŞMALARI TARİHİ”

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa İlçesi, 'İsrail-Filistin Çatışmalar Tarihi' konulu seminer düzenledi. Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) Lokalindeki semineri Nesip Nalcıoğlu verdi.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci seminerin başında yaptığı konuşmada, ilçe olarak örgütlenme, seçim çalışmaları ve gezilerin yanı sıra eğitim çalışmalarına da önem verdiklerini belirterek, bu seminerin de bu çerçevede gerçekleştirildiğini söyledi.

İsrail-Filistin çatışması ile Ortadoğu’da yaşanan olayların son zamanlarda dünyanın yeniden bir numaraları gündem maddesi haline geldiğini kaydeden Birinci, yaşanan olayların tarihsel anlamda da bilinmesinin önemine dikkat çekti ve semineri de bu maksatla düzenlediklerini ifade etti.

Semineri veren Nesip Nalcıoğlu da İsrail- Filistin çatışmalarının tarihi, yaşanan olaylar, bölgeye ilişkin anlaşmalar ve gelişen süreçle ilgili detaylı ve doyurucu bilgiler aktardı.

Nalcıoğlu, Ortadoğu coğrafyasının değişimlerini yaklaşık 4 bin yıllık bir zaman dilimini özetleyerek aktardı. Özellikle 19. yüzyılın sonlarından itibaren günümüze kadar gelen dönem ise daha detaylı bir şekilde işlendi.

Nalcıoğlu, bu dönemi Ortadoğu’da yaşayan toplumların ve konuya müdahil olan diğer ülkelerin sosyo-politik ilişkileri değerlendirdi. Seminer, tarihsel bilgilerin ışığında, günümüzde yaşayan Gazze işgalinin değerlendirilmesi ile tamamlandı.

TAK

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.