1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. İSRAİL'DEN ÖLÜ BULUNAN YAHUDİLER İÇİN MİSİLLEME
İSRAİL'DEN ÖLÜ BULUNAN YAHUDİLER İÇİN MİSİLLEME

İSRAİL'DEN ÖLÜ BULUNAN YAHUDİLER İÇİN MİSİLLEME

3 yahudi gencin ölümü bahane oldu.. İsrail Gazze'de onlarca hedefi bombaladı.. İki evi tamamen yıktı..

A+A-

 

İsrail ordusu, 12 Haziran'da kaybolan ve dün ölü bulunan 3 yerleşimciyi kaçırmakla suçladığı Amir Ebu Iyşe ile Mervan el-Kavasımi'nin evini havaya uçurdu.

AA muhabirinin görgü tanıklarından aldığı bilgiye göre, İsrail ordusu, Ebu Iyşe ile Kavasımi'nin evlerini patlayıcı yerleştirerek yıktı. Yıkılan evlerin her biri 2 katlıydı.

Batı Şeria'da kaybolan 3 Yahudi yerleşimcinin cesetlerine ulaşıldığının açıklanmasının ardından, İsrail askerleri, yerleşimcileri kaçırmakla suçladığı Hamas hareketi mensubu Ebu Iyşe ve Kavasımi'nin El-Halil'deki evlerine baskın düzenlemişti.

EVLERDE YAŞAYANLARI ÇIKARIP PATLAYICIYLA YIKTILAR

İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haretz'in son dakika verdiği haberde de İsrail askerlerinin gece saatlerinde, Kavasıme ve Ebu Iyşe'nin ailelerinin El Halil'deki evlerini sararak, içeride bulunanları dışarı çıkardıktan sonra her iki eve de patlayıcı döşeyerek havaya uçurduğu belirtildi. Haberde patlama sırasında bir Filistinli çocuğun yaralandığı bilgisine yer verildi.

İsrail ordusundan dün akşam yapılan açıklamada, 12 Haziran'da kaybolan yerleşimcilerin cesetlerinin, El-Halil kenti yakınlarında bulunduğu belirtilmiş, gelişmeler üzerine Başbakan Binyamin Netanyahu, Güvenlik Kabinesi'ni olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

İsrail yönetimi, 12 Haziran'da, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bundan Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. İsrail Parlamentosu, bu kişilerin bulunması için orduya operasyon dahil, geniş yetkiler vermişti.

Filistin Esirler Cemiyeti, İsrail askerlerinin 18 gündür sürdürdüğü operasyonlarda şu ana kadar eski bakan ve milletvekillerinin de aralarında bulunduğu 589 Filistinliyi gözaltına aldığını açıklamıştı.

İSRAİL GAZZE'DE 34 HEDEFİ BOMBALADI

İsrail Ordusundan yapılan açıklamada, 3 Yahudi yerleşimcinin kaybolduktan 18 gün sonra cesetlerinin dün akşam El-Halil kentinde bulunmasının ardından Gazze'den İsrail'e 18 füze atıldığı, buna karşılık İsrail Hava Kuvvetlerine ait uçaklarının Gazze şeridinde 34 hedefe hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

4 FİLİSTİNLİ YARALANDI

Gazze'deki Filistin hükümeti Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinin batısında İzzeddin el-Kassam tugaylarına ait askeri bir alana düzenlediği hava saldırısında 4 kişinin yaralandığını belirtti. Kudra, yaralıların ambulanslarla Han Yunus'taki Nasır Tıp Merkezine getirildiğini kaydetti.

Açıklamada, İsrail Ordu sözcüsü Yarbay Peter Lerner’in, "İsrail devleti, sivillerin huzurlu bir şekilde yaşayabilmeleri için hareket etmeye devam edecektir. Hamas ve uzantıları Gazze'den yapılan her türlü terör eyleminin tek sorumlusudur" sözlerine de yer verildi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu 3 yahudi yerleşimcinin ölü bulunmasının ardından dün gerçekleştirdiği güvenlik kabinesi toplantısı öncesi yaptığı açıklamada olaydan bir kez daha Hamas'ı sorumlu tutarak, "Hamas bunun bedelini ödeyecek" diyerek Gazze'ye yapılacak operasyonun sinyalini vermişti. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.