1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “İSRAİL’İN YAPTIKLARI ORTADA, BOSNA VE KOSOVA HALEN HAFIZALARDA…”
“İSRAİL’İN YAPTIKLARI ORTADA, BOSNA VE KOSOVA HALEN HAFIZALARDA…”

“İSRAİL’İN YAPTIKLARI ORTADA, BOSNA VE KOSOVA HALEN HAFIZALARDA…”

Özkardaş, İsrail’in tüm dünyanın gözleri önünde Gazze’deki sivil halkı ve bebekleri nasıl katlettiğinin ortada olduğunu,

A+A-

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, İsrail’in tüm dünyanın gözleri önünde Gazze’deki sivil halkı ve bebekleri nasıl katlettiğinin ortada olduğunu, Bosna Hersek’te, Kosova’da yüz binlerce insan katledilirken, BM ve Güvenlik Konseyi, NATO ve AB’nin nasıl seyirci kaldığının halen hafızalarda olduğunu belirtti.

Özkardaş yaptığı yazılı açıklamada, bu nedenlerle Kıbrıs’ta bir çözümle birlikte ortak bir devlet kurulmadıkça, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Kıbrıs Türk halkının dış güvenliğini korumaya devam etmek zorunda olduğunu ifade etti.

Açıklamasında, “20 Temmuz 1974’ün koşullarını, Enosis hayaliyle yaşayanlar ve Yunan askeri cuntası birlikte oluşturmuştur” ifadelerini kulanan Özkardaş, 20 Temmuz Mutlu Barış Harekâtı ile Kıbrıs Türkü’nün katliamdan kurtulduğunu, Yunanistan’ın ise sivil yönetime geçtiğini hatırlattı.

Özkardaş şöyle devam etti:

“Sendika olarak dileğimiz, bir daha 20 Temmuz koşullarını oluşturacak çılgınlıkların ve savaşların olmaması, adamızda kalıcı bir çözüme ulaşılarak, barış ve huzur içinde yaşanmasıdır.

Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve varoluş mücadelesinde şehit olan tüm Mehmetçik ve Mücahitlerimize rahmet diliyor, gazilerimizi saygıyla anıyoruz.”

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.